Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dali domov psům z množírny. Teď budují azyl a hledají řemeslníky na pomoc

Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
7. prosince 2018
06:00

Začalo to facebookovou skupinou zaměřenou na materiální sbírky, kterou chtěla Simona Štěpánková (57) pomoci psům v nouzi. Když ale zjistila, kolik zvířat pomoc potřebuje, založila v roce 2015 spolek Pes nejvěrnější přítel.

Spolek funguje na bázi dočasných péčí. Dobrovolníky, kteří zajišťují pejskům tyto dočasné domovy ve svých domácnostech, mají po celé republice. Hradí jim krmení a i veškerou péči včetně veterinární, a to z darů přicházejících na transparentní účet. „Nedostáváme žádné dotace ani příspěvky od obcí, jsme závislí na darech od lidí. Postupně jsme vybudovali skvělý tým dočaskářů a lidí, kteří se starají o organizaci. Bez nich bychom to nezvládali,“ řekla Simona Štěpánková. Dodala, že zároveň ve Všetatech na Rakovnicku budují azyl s kotci pro psy. Zakoupil kvůli tomu pozemek s objektem, který teď společně svépomocí rekonstruují.

„V současné době se staráme o zhruba o 80 psů, což je maximum. Přijímáme je v podstatě odkudkoliv bez rozdílu,“ řekla. Dodala, že spolek má v přechodné péči také 53 pejsků z domácí množírny ve Vlčkovicích, kteří byli odebráni z otřesných podmínek. Ti ale budou k adopci až po skončení soudního řízení.

Zájemci, kteří by si chtěli pejsky od Psa nejvěrnějšího přítele adoptovat, najdou jejich kompletní nabídku na webových stránkách spolku.

Co potřebují

  • veterinární přípravky pro psy – šampony, odčervací tablety, odblešovatdla
  • pelíšky, převozové boxy a klece
  • fyzická pomoc při brigádách v nově budovaném azylu, uvítají zedníky, elektrikáře, vodoinstalatéry

Jak pomoci?

Pomoc můžete poslat nebo přivézt na adresu: Simona Štěpánková, Pes nejvěrnější přítel, U strouhy 529, 25250 Vestec. www.pesnejvernejsipritel.cz

Peněžní dary zasílejte na transparentní účet: 222666000/2010.

Kontakty: pesnejvernejsipritel@seznam.cz nebo na tel. 775203832.

Komu pomáháte

Říkají jim Vlčkováčci. Jsou to pejsci pocházející z domácí množírny ve Vlčkovicích, ze které spolek odebral přes 50 pejsků. Jejich majitelka, která jich měla doma 80, byla nedávno policií obviněna jen za zanedbání péče o ně. A to přesto, že se v jejím domě nekontrolovatelně množili mezi sebou, byli nemocní, nesocializovaní a psychicky zlomení. Spolek je má zatím v přechodné péči, k adopci budou až po skončení soudního řízení.

 

Zobrazit celou diskusi