Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Den prevence: Zanedbávat zdraví se nevyplácí

Autor: Kateřina Baranová - 
2. června 2019
15:43

Vyvrtáme, vytrhneme, zuby mít víc nebudeme. Aby při návštěvě lékaře nebylo pozdě, jsou důležité preventivní prohlídky. Co dělat pro zdraví, radili včera odborníci přímo u ministerstva zdravotnictví.

„Děti se tu naučily to, v čem mě neposlouchají, třeba jak si čistit zuby, že nemají jíst tolik sladkého, ale spíš zeleninu,“ popsala Anna Horáčková (34), která na Den zdraví dorazila s dcerou Magdalenou (3) a synem Matoušem (5). „Co jsme mohli, nechali jsme si prověřit, vše dopadlo v pořádku. Teď už děti taky vědí, jak správně resuscitovat a jak poznat, když maminku z jejich zlobení trefí šlak,“ dodala s úsměvem.

Ministr Adam Vojtěch: Předejděte problémům

„Díky prevenci můžeme předejít zásadním, někdy až fatálním zdravotním problémům. Nejhorší jsou takzvaní tiší zabijáci, kteří nebolí, jako je například vysoký krevní tlak. Nechat si změřit krevní a oční tlak není nikdy od věci. To byl měl každý jednou za čas absolvovat,“ řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (32, za ANO), který sám podstoupil několik vyšetření.

Další zastávka Blesk Ordinace? Opava, Horní náměstí, středa 5. 6. (12-18 hodin)

Čtvrtou zastávkou Blesk Ordinace bude již ve středu Opava. Přijďte si nechat zkontrolovat znaménka, oči, plíce, tlak. Odborníci vám poradí, zda je kombinace vašich léků v pořádku, maminky mohou prokonzultovat své potíže s gynekologem, porodníkem či laktační poradkyní.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi