Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Marii (68) nic nebolelo, vyšetření ale ukázalo: Musím do špitálu s plícemi! Blesk Ordinace opět pomáhala!

Autor: Pavel Ryšlink - 
29. května 2019
09:06

Ani vytrvalý déšť neodradil Olomoučany od včerejší návštěvy Blesk Ordinace, která zde měla zastávku. Stovky lidí vydržely stát pod deštníky už hodinu před tím, než lékaři a sestry Vojenské nemocnice Olomouc začali na náměstí ordinovat. Mezi nimi byla i paní Marie Hrbáčková (68) z Citova. Ta díky vyšetření zjistila, že musí do nemocnice na kontrolu plic!

 „Jsem moc ráda, že jsem přišla,“ přiznala Marie Hrbáčková (68) z Citova. Kdysi prodělala vážnou gynekologickou operaci a lékaři vojenské nemocnice na olomouckém náměstí zjistili, že i dnes kvůli ní může mít zdravotní problémy.

Operace a plicní embolie

„Ve třiceti šesti jsem byla operována a měla jsem po zákroku plicní embolii. Při vyšetření v Ordinaci Blesku lékař zjistil nějakou menší plicní nedostatečnost. Prý tam může být něco, co by mohlo zůsobit nové problémy,“ prozradila Marie Hrbáčková. Ta proto rozhodně využije nabídky na důkladné vyšetření v olomoucké vojenské nemocnici.

„Člověka by to ani nenapadlo, když ho nic nebolí. Chodím na kontroly se srdcem, ale že by bylo potřeba vyšetřit i plíce? Jsem opravdu moc ráda, že jsme se rozhodli přijet,“ říkala Marie Hrbáčková. A pochvalovala si, že se na vyšetření mohla objednat okamžitě.

Přišly tisíce zájemců

 Zdravotníci na Horním náměstí pod sloupem Nejsvětější Trojice nezastavili a vyšetřili tisíce zájemců. Nabídli přitom vyšetření prakticky ve všech lékařských oborech s výjimkou gynekologie. Bonusem pak byla ukázka polní nemocnice a prezentace lékařů vyjíždějících na zahraniční vojenské akce.

„Tato akce je pro nás obrovskou příležitostí propagovat naši práci a ukázat, co vše můžeme v rámci prevence nabídnout. A také jsme rádi za tu možnost, že tady na olomouckém náměstí můžeme lidem ukázat, že o pacienty opravdu stojíme a jsme připraveni jim nabídnout maximální péči,“ konstatoval plk. gšt. MUDr. Martin Svoboda, ředitel Vojenské nemocnice Klášterní Hradisko Olomouc.Ta byla loni vyhlášena nejlepší nemocnicí v Česku.

Prevence od VZP

Svou prezentaci měla na olomouckém náměstí i Všeobecná zdravotní pojišťovna, která je generálním partnerem projektu Blesk Ordinace. Její pracovníci zájemcům ukázali, že prevence nic nestojí a je snadno dostupná.

Blesk Ordinace pomáhá dál!

Kam příště?

5. 6. Opava, Horní náměstí, 12.00 až 18.00

VIDEO: Ministr Vojtěch: Češi málo chodí na preventivní prohlídky, nedodržují léčebné postupy.

Video  Ministr Vojtěch: Češi málo chodí na preventivní prohlídky, nedodržují léčebné postupy  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi