Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Blesk Ordinace? Je to geniální nápad! říká Eva Decastelo

Eva Decastelo Blesk Ordinaci fandí...
Eva Decastelo Blesk Ordinaci fandí...  (Autor: Alexandr Malachovský)
Autor: hra - 
21. května 2019
12:03

ČESKÉ BUDĚJOVICE (hra) – Moderátorkou unikátního projektu Blesk Ordinace je Eva Decastelo. Zpovídá na pódiu lékařské specialisty i patrony akce. Sama je prý příkladný pacient. Blesku se dušovala, že péči o své zdraví nepodceňuje a dbá veškerých rad oborníků.

Blesk: Co říkáte nápadu Blesku nabídnout veřejnosti komplexní odbornou poradnu a zdravotní péči prostřednictvím Blesk Ordinace?

ED: Mně to přijde jako naprosto geniální, protože ta prevence se v České republice strašně podceňuje. Spousta lidí si neuvědomuje za a) jak je to důležité, za b) že jim to může zachránit život a za c) ta prevence je v naprosté většině zadarmo. Pojišťovna to podporuje, lékaři to podporují, protože tím, že se věci podchytí už v tom prvopočátku, ušetří se spousta peněz a spousta trápení.

Blesk: Vidím, že na to máte jasný názor…

ED: Já určitě a jsem všem deseti pro. Je fajn, že se Blesk rozhodl tuto věc více medializovat a zviditelnit, protože nám to může zachránit život.

Blesk: Vy už jste se byla vyšetřit u odborníků v některém ze stánků Blesk Ordinace?

ED: Musím přiznat, že jsem jemný hypochondr. My se hodně kamarádíme s Pepou Náhlovským, který je úplně jasný hypochondr. Jakmile přijde čas na jakékoliv vyšetření, já všechno absolvuju a podstoupila jsem to ještě před Blesk Ordinací. Mám za sebou prakticky veškerá možná vyšetření, kromě vyšetření prostaty.

Blesk: Takže vy jste ten typ vzorného pacienta, ze kterého mají lékaři radost?

ED: Přesně tak. Tady jsem se například potkala s paní doktorkou Halkou (Halka Bitmanová?), která mě vyšetřovala na mamografu na Zeleném pruhu a teď působí v Českých Budějovicích. Takže i tady se potkávám s lékaři, u kterých jsem absolvovala preventivní vyšetření.

Blesk: Co byste vzkázala lidem, kteří preventivní prohlídky podceňují?

ED: Stále ještě mezi lidmi přetrvává úzus „než jsem šel k doktorovi, tak jsem byl zdravý.“ Ale to dávno neplatí například u rakoviny prsu. Pokud se podchytí v prvopočátku, k čemuž pomůže mamograf, tak 99 procent je vyléčitelných. A to znamená jediné. Lidé by neměli podceňovat odborné rady a preventivní vyšetření, můžou jim opravdu zachránit život.

Blesk Ordinace už zítra v Hradci Králové... od 12 do 18 hodin na Masarykově náměstí.

Partneři projektu Blesk Ordinace

Nový projekt Blesk Ordinace Nový projekt Blesk Ordinace | archiv

Video  Jak to vypadalo v Ordinaci Blesku v Českých Budějovicích? Příště přijedeme k vám!  - Lukáš Červený, hudba: hudebnibanka.cz
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

agfor ( 21. května 2019 22:12 )

Fakt. Geniální nápad. Evička si zase namastí kapsu a zaplatí to hloupí daňoví poplatníci.

Zobrazit celou diskusi