Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Po smrti manžela na rakovinu seniorku (74) sevřel strach! Byla tam krev, říká... Lékaři ji uklidnili!

Autor: Vlaďka Hradská - 
19. května 2019
05:00

Seniorka Bohumila Koubová (74) ze Suchého Vrbného žila dlouhé měsíce v nejistotě a obavách. Na zádech si nahmatala něco, co by tam podle ní nemělo být, a navíc objevila i krev... Jenže nebyl nikdo, kdo by vystrašené ženě záda prohlédl! Pomohla až Blesk Ordinace!

Klidná a se šťastným úsměvem odcházela ze stánku na vyšetření znamének Bohumila Koubová. Právě slyšela od lékařky z Blesk Ordinace potěšující zprávu: Jste v pořádku!

Dosud totiž žila ve velké nejistotě. „Něco jsem si nahmatala na zádech. Byla tam i krev a já měla veliký strach. Jsem už 13 let vdova. Není nikdo, kdo by mě prohlédl a dozadu si nevidím,“ svěřila se seniorka, proč Blesk Ordinaci navštívila.

Byly to jen stroupky...

O akci si přečetla v novinách a trpělivě vystála hodinovou frontu. „Paní doktorka mě prohlédla speciálním přístrojem. Trvalo to chviličku. Nakonec to byly jen stroupky. Spadl mi veliký kámen ze srdce. Často jsme jezdili k moři, tak jsem měla podezření,“ uvedla žena s tím, že její manžel umřel na rakovinu žaludku.

Manžel umíral několik týdnů

Právě po jeho smrti si uvědomila, jak důležitá je prevence a péče o zdraví. „Můj muž byl Šumavák, takový pořádný chlap. Najednou začal hubnout a za pár týdnů mi odešel. Od té doby vím, že není dobré péči o zdraví podceňovat,“ dodala.

VZP zdůrazňuje důležitost prevence

Největší česká zdravotní pojišťovna má 6 miliónů pojištěnců a na prevenci velice dbá. I proto se stala generálním partnerem Blesk Ordinace. U jejího stánku se lidé zajímali o nejatraktivnější bonusy a balíčky a o zvací dopisy na preventivní prohlídky, které rozesílá VZP od roku 2014.  Nejvíce se osvědčilo zvaní na preventivní vyšetření tlustého střeva a konečníku. Už za první rok se díky tomu docházka na tyto prohlídky zvýšila o 26 %.

Blesk Ordinace pokračuje!

Další zastávka Blesk Ordinace je na Masarykově náměstí v Hradci Králové už ve středu 22. 5.

VIDEO: Ministr Vojtěch: Češi málo chodí na preventivní prohlídky, nedodržují léčebné postupy

Video  Ministr Vojtěch: Češi málo chodí na preventivní prohlídky, nedodržují léčebné postupy  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Monikay ( 19. května 2019 15:35 )

paní se nechala vyfotit, dostala nějakou tu stovku a Blesk zplodil bleskovský příběh

vemenozmojistary ( 19. května 2019 09:35 )

Co to je za nesmysl??? To si Blesk dělá ***? Nebo do dělá *** ta ženská?

baronessa ( 19. května 2019 08:45 )

Co je to za nesmysl? Paní nemá praktického lékaře?

Zobrazit celou diskusi