Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

24. květen 1989: Sokovi v lásce ukousl prst

prst
prst  (Autor: wikipedia.org)
Autor: ČTK, rum - 
24. května 2009
05:00

Po dvaceti letech musí dva Maďaři János a Lájos na tuto historku vzpomínat už s úsměvem. Tehdy to bylo ale drama, o němž informovala i naše tisková agentura.

Květnové odpoledne se v Budapešti líně vleklo, když poklidnou atmosféru přeřízla divoká hádka dvou mužů. János s Lájosem se hádali o to, kdo je ten pravý pro jejich vyvolenou dívku. Netrvalo dlouho, horká maďarská krev se zpěnila a pánové se do sebe pustili pěstmi. A nejen to! Začala téct krev. János zaječel bolestí a na zem odpadl prostředníček jeho pravé nohy!

„Tys mi ukousl prst,“ řval podle svědků János na Lájose. „To není pravda! Tvoji nohu by žádný normální člověk nemohl vzít do pusy!“ opáčil s ledovým klidem Lájos. Jenže to už jejich počínání vyvolalo zájem u maďarských policistů. „János Gajdos při vysvětlování incidentu na bezpečnosti mimo jiné uvedl, že se ukousnutý prst pokusil připevnit zpět pomocí izolační pásky. Do nemocnice zašel až později, když zjistil, že jeho pokus byl neúspěšný,“ převzala přesně před dvaceti lety zprávu ČTK.

Zítra čtěte: Licence prodáváme do světa

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi