Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

21. květen 1989: Svazáci ukradli Járu Cimrmana!

 (Autor: Archív)
Autor: ČTK, rum, pes - 
21. května 2009
05:12

Možná ani pánové Svěrák a Smoljak netuší, že byl Jára Cimrman prachsprostě zneužit! Svazáci z Gottwaldova si tuto postavu »vypůjčili« a co víc, prý jí na Moravě našli příbuzného. A dali mu »typicky moravské jméno« Lažuchin...

Podle svazáků byl Lažuchin nejen příbuzným Járy Cimrmana, ale také známým orientačním běžcem. „Gottwaldovští svazáci připravili pro mladší kamarády – pionýry ze 4. až 8. tříd soutěž o La-žuchinův kufr,“ vysvětlovala ČTK. Kdybyste v tom hledali podobnost s Cimrmanovým během s kufrem, tak jde čistě o náhodu!

Svazáci navíc běh doplnili i »humornou« historkou o tom, jak se Lažuchin srazil s glebuzňáky, což měli být vyhynulí kříženci vos a pavouků, a trať zdolával po uších nikoliv po nohách... Sranda musí být, ale někdy je trochu ukoptěná. Proč proboha Lažuchin?!

Orientační běh byl u nás vůbec v oblibě. Dokonce jsme chystali i mistrovství světa v radiovém orien-tačním běhu. „Československo, jako jeden ze za-kladatelů této branně sportovní disciplíny, se může pochlubit i třemi tituly mistrů světa,“ psala ČTK. Provětrat naše schopnosti měla srovnávací soutěž socialistických zemí, která se chystala na ko-nec prázdnin na Oravu.

Zítra čtěte: Sbory pro občanské záležitosti se činí

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi