Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Je opilá?!“ Spadly z nás emoce, brání se mluvčí Pavla po vlně kritiky. Zastal se jí i generál

Video se připravuje ...
Autor: simao - 
29. ledna 2023
13:13

„Ta paní v modrém, asi tisková prezidenta Pavla, je opilá, nebo ne? Dost tu radost ztrapňuje,“uvedl bývalý vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) k výkonu mluvčí Petra Pavla Markétě Řehákové v sobotním vítězném štábu. Řeháková se ujala role moderátorky, kritici na sítích jí vytýkali jistou míru afektu, přílišnou neformálnost a další prohřešky. Řeháková však našla i zastání a pochopení - u dalších mluvčích, ať již současných, či bývalých. A také u generála Pavla.

„Vystoupení mluvčí prezidenta Petra Pavla Markéty Řehákové sice nebylo po volbách na vysoké profesionální úrovni, ale ten lidskej faktor byl hodně milý. Řekl bych i symbolický vzhledem k tomu, že přichází zlom. Neb nás tu už nebude mučit smrtelně vážný žalmista Jiří Ovčáček,“ uvedl investigativní novinář Jaroslav Kmenta.

Řeháková po svých vystoupeních, kdy se omlouval tu či jinde, že něco popletla a strhávala na sebe poměrně výraznou pozornost, sklidila na českém twitteru velké množství kritických komentářů. 

„Markéta Řeháková může být jistě schopná, ale určitě není dobrá volba na pozici mluvčí. Komunikační schopnosti na úrovni estrádní zábavy se k tak důstojné osobě pana Pavla prostě nehodí...,“ uvedl právník Daniel Pospíšil.

„Mezi poražené dne patří Markéta Řeháková a Nevim Juchelka,“ poznamenal mediální analytik David Kursa a narážel přitom na to, kdy si pro změnu ve štábu Andreje Babiše nemohl poražený kandidát vzpomenout na křestní jméno poslance a moderátora Babišových talk show Aleše Juchelky.

„Markéta Řeháková možná odvedla kus práce na kampani, ale teď mám pocit, jako by nepochopila, že party je over a začíná vážná práce. Emoce jsou fajn. Jejich nezvládání je faul,“ uvedl PR konzultant Lukáš Novák z komunikačního týmu hnutí STAN.

„Markéta Řeháková se tam chovala jako fanynka na koncertu Biebera, samé hihihi, hahaha, dost neprofesionální. Za její výkon by se člověk styděl i kdyby moderovala obyčejnej maturák,“ přidala se ke kritice na twitteru diskutující Magdaléna. „Ta tisková mluvčí zešílela?“ přisadil si podnikatela ředitel vzdělávací skupiny Ondřej Kania (TOP 09).

Žantovský: Famózní výkon

„První, co napadá některé chytráky, je vozit se po mluvčí Petra Pavla Markétě Řehákové. Jako její budoucí bývalý kolega říkám, že odvedla famózní práci,“ míní Michael Žantovský, který v minulosti působil i jako mluvčí Občanského fóra a poté Václava Havla.

„Rád bych se trochu zastal kolegyně mluvčí Petra Pavla, která tady sklízí kritiku. Má za sebou asi nejnáročnější období své kariéry a právě teď se ji vyplavují endorfiny. Věřím, že svoji novou roli zvládne. Během kampaně jsem žádné významné stížnosti novinářů nezaznamenal,“ uvedl Ladislav Šticha, mluvčí BIS.

Moderátor pořadu Reflexu Prostor X Čestmír Strakatý poznamenal: „Kvůli rozhovorům jsem s ní byl v kontaktu relativně často. Byla vždy profesionální a za nově zvoleného prezidenta toho odpracovala opravdu hodně. Bylo to včera možná moc, ale ten shitstorm je nezasloužený.“

Video  Pavel děkoval manželce, ta si vyslechla skandování. Pak poděkoval celému týmu  - ČTK / Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Pavel: Nebylo to nic, co by překročilo hranici

Ke kritizovanému včerejšímu výstupu své mluvčí Markéty Řehákové se v neděli vyjádřil i Petr pavel. „Ona to brala velice citlivě, já jsem jí říkal, že nemusí brát hodnocení sociálních sítí jako bernou minci, protože svět sociálních sítí úplně nereflektuje realitu,“ uvedl v Partii na Primě. Způsob, jakým vedla tiskovou konferenci, podle něj vyjadřoval emoce, ale ne špatné emoce.

„Bylo to pochopitelné, pro mě to nebylo nic, co by překročilo hranici, nemám důvod to vidět kriticky, patřilo to k tomu,“ dodal. Bylo to podle něj adekvátní atmosféře, která ve volebním štábu vládla a na Hradě s Řehákovou počítá.

Sám byl kritický ve vztahu k mluvčímu Miloše Zemana Jiřímu Ovčáčkovi. „Sám měl snahu interpretovat slova prezidenta, premiéra i dalších lidí, stavěl se do role, která mu nepříslušela, dobře nekomunikoval ani s novináři,“ uvedl Pavel.

Hájí se i sama Řeháková. „Moje role je tisková mluvčí prezidenta republiky. A ta tisková konference byla emotivní z toho důvodu, že celý tým včetně mě i pana prezidenta měl velkou radost. To je asi všechno, co k tomu můžu dodat,“ uvedla pro iRozhlas.cz.

„Myslím si, že na to jsem připravená. Domnívám se, že ta tisková konference byla velmi emotivní. Následovala po velmi vypjatém a emotivním a dlouhém období prezidentské kampaně, které bylo protkané mnoha osobními útoky nejen na pana Petra Pavla, ale i na ostatní členy týmu. Z nás ty emoce spadly a šli jsme na pódium vyjádřit radost z úspěchu. To je všechno, co ovlivnilo můj výkon,“ dodala na svou obhajobu.

Video  Projev nového prezidenta Petra Pavla  - Lukáš Červený
Video se připravuje ...

 

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

e.lesanova ( 7. února 2023 23:30 )

Tak to máte hodně nízkou laťku profesionality Ale do té hradní party se bude hodit

Uživatel_296885 ( 31. ledna 2023 15:31 )

No, to je nejhorší.

9876543 ( 30. ledna 2023 17:43 )

To je, máte pravdu , se svým výkonem a vizáží by mohla být trochu víc v obraze, o sobě samé.

9876543 ( 30. ledna 2023 17:39 )

Předvedla se jako tajtrlík, to už s ní půjde, ale i s PP.....
A vy jste jen ubožáček.Takhle hloupě, pomateně se chovala i při prvním volebním kole.Zřejmě nevydýchá svojí přemrštěnou důležitost.Pokud je zde článek, tak může hodnotit každý..a jděte se už vycpat poučující, samozvaný mentore.

Uživatel_5623819 ( 30. ledna 2023 15:28 )

Ale náplň práce bude mít zhruba stejnou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa