Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Den s Pavlem Fischerem: Domácí chleba, srdeční záležitosti i boj s malomyslností

Video se připravuje ...
Autor: Markéta Volfová - 
27. prosince 2022
05:00

S prezidentským kláním má Pavel Fischer už zkušenost z poslední volby a vnímá to jako výhodu. Blesku to řekl na konci dne, který jsme s ním a s jeho ženou Klárou strávili, a nahlédli tak zblízka na jeho pojetí kampaně – konkrétně v Českých Budějovicích. Program byl od brzkých ranních hodně nabitý, přesto z Fischera sálal klid, tak jak jsme u něj zvyklí. Debata s lidmi, čas na pivo i návštěva centra pro tělesně postižené, které má pro celou rodinu zásadní význam. To je jen zlomek toho, co Pavel Fischer s Blesk Zprávami v patách stihl.

Pátek, sedm hodin ráno. Pavel Fischer nás vítá u sebe doma, mele čerstvou kávu a za asistence manželky zadělává kvásek na domácí chleba: „Bojujeme proti Babišovi všemi prostředky, abychom nemuseli kupovat Penam,“ komentuje senátor a zkušený diplomat v jedné osobě s úsměvem svůj pekařský počin. U snídaně se schází celá rodina, což Fischer hodnotí jako výjimečnou situaci. 

Pak už manželé vyráží směr Budějovice, kde svůj program zahajují na místě pro ně velmi srdečním – v centru Arpida, zaměřeném na rehabilitaci osob se zdravotním postižením: „Byli jsme tady mockrát na rehabilitačním dvoutýdenním pobytu a bylo místo, kde nejen že Vojtovi vždycky dokázali hodně pomoct a posunout nás o kus dál, ale Vojta taky tu miloval,“ vzpomíná Klára Fischerová na léta s jejich prvorozeným synem, který se narodil vážně nemocný a v 19 letech zemřel.

Snad i vzhledem k poutu, které Fischerovy s místem pojí, tady strávili nejdelší dobu. Během dopoledne se pak na program vešla prohlídka poutního kostela v Dobré Vodě a vznikajícího centra pro oběti domácího násilí, beseda s voliči, ale i návštěva nejstaršího městského pivovaru. Fischer vzpomínal na práci s Václavem Havlem, odpovídal na palčivé dotazy a také se nám svěřil třeba s tím, jak to má s domácími mazlíčky.

Profil Pavla Fischera

21:18
29. 1. 2023

Vážení čtenáři, děkujeme za sledování našeho volebního zpravodajství, tímto online přenos končí. V nadcházejícím týdnu pro vás chystáme články o novém prezidentovi ČR i dalších informacích z české politiky. Děkujeme za pozornost a přejeme vám dobrou noc. 

20:57
29. 1. 2023

Nový český prezident Petr Pavel na facebooku znovu poděkoval Zuzaně Čaputové za její včerejší návštěvu. „Návštěvy prezidentky Zuzany Čaputové si nesmírně vážím. Její silný krok a upřímný projev mě naplňují nadějí, že nás čeká úspěšná spolupráce ve prospěch hodnot, které sdílíme. My Češi a Slováci k sobě stále máme velmi blízko a jsem rád, že včera se to jen potvrdilo. Děkuji, paní prezidentko,“ napsal. 

20:51
29. 1. 2023

Hrad by chtěl Petr Pavel víc otevřít lidem, uvedl dnes večer na TV Nova. Bezpečnostní opatření podle něj není nutné udržovat na vysoké úrovni, hrozba, která byla před několika lety, pominula. Hrad by podle něj mohl být otevřenější i na sociálních sítích. „Možná i určitou populární formou informovat mladé, co se děje,“ uvedl. 

Bude se také bavit o možnostech využití lánského zámku ke kulturním, sportovním a jiným akcím tak, aby byl zámek víc majetkem lidí než státu a prezidenta.

Zobrazit celý online

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

modrosvazak ( 28. prosince 2022 11:25 )

Jediným průchodným kandidátem na presidenta je jednoznačně = Jaroslav Bašta

doktormediciny ( 27. prosince 2022 19:16 )

Hadeaplan to je teda poctenicko, takhle nam tady zdola kadrovat budouci presidenty.Ono nejiit k volbam je Vase pravo, ale proc to takhle presentujete...

doktormediciny ( 27. prosince 2022 19:12 )

Malo platne, v te ekonimice hraje prim Babis..

jajas ( 27. prosince 2022 17:56 )

Uff, náročné to byly svátky....to víš, velká rodina, spousta lidí, návštěv a málo času......kromě toho, že jsme si s manželkou nadělili zahraniční pobyt na příští léto, jsem dostal (chytl) takovou menší chřipečku nebo co to je za svinstvo....tak sedím doma, léčím se a nudím se.....no "dárek" na prd.....do Silvestra to snad přejde. A ty? Dobrý?

JaNat ( 27. prosince 2022 16:32 )

Ahoj Jajásku, jaké byly Vánoce? Co jsi měl pod stromečkem? Kostkované papuče?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa