Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Den s Danuší Nerudovou: Hodiny v autě, potlesk v Bruntále i dotazy na manžela Roberta

Video se připravuje ...
Autor: Nikola Forejtová, swp - 
28. prosince 2022
05:00

Prezidentské klání je za rohem a do boje o Hrad se dostala i jedna žena. Bývalá rektorka Mendelovy univerzity v Brně Danuše Nerudová. Blesk s ní strávil celý den, aby přiblížil voličům její osobnost, ale také to, jak takový jeden den kandidáta na hlavu státu vypadá. 

Nerudové byly v patách hned dva štáby. Vedle toho stihla v době oběda také rozhovor pro Český rozhlas v Brně, kousek od svého bydliště v Kuřimi. „Já to beru už jako běžnou součást mého života,“ svěřila se Blesk Zprávám na dotaz, jak se s pozorností médií srovnává. V reportáži se pak dozvíte i to, co jí naopak ze života muselo zmizet a jak zvládá péči o své dva syny. 

Jediná ženská kandidátka na post prezidenta se během jednoho dne zúčastnila také debat v Bruntále a následně v Ostravě. Nejvíce ji dle svých slov naplňuje právě setkávání s lidmi, od kterých se dovídá životní příběhy a problémy, které se pak může pokusit vyřešit. 

Blíže jsme se podívali také na manžela kandidátky, na advokáta Roberta Nerudu. Ten je podle své ženy plně připraven na svou roli, ale i na to, aby dál zůstal v práci. Advokacii na hřebík rozhodně hodit nechce, jak řekl i Blesk Zprávám.

Jak manžel, tak oba synové - Filip a Daniel - se do kampaně čile zapojují. Starší syn Filip pomáhal své mamince i sbírat podpisy, je často viděn po jejím boku na oficiálních akcích a zastává se jí na twitteru. Desetiletý Daniel se zase nejvýrazněji objevil v jednom z volebních spotů. 

Profil Danuše Nerudové

21:18
29. 1. 2023

Vážení čtenáři, děkujeme za sledování našeho volebního zpravodajství, tímto online přenos končí. V nadcházejícím týdnu pro vás chystáme články o novém prezidentovi ČR i dalších informacích z české politiky. Děkujeme za pozornost a přejeme vám dobrou noc. 

20:57
29. 1. 2023

Nový český prezident Petr Pavel na facebooku znovu poděkoval Zuzaně Čaputové za její včerejší návštěvu. „Návštěvy prezidentky Zuzany Čaputové si nesmírně vážím. Její silný krok a upřímný projev mě naplňují nadějí, že nás čeká úspěšná spolupráce ve prospěch hodnot, které sdílíme. My Češi a Slováci k sobě stále máme velmi blízko a jsem rád, že včera se to jen potvrdilo. Děkuji, paní prezidentko,“ napsal. 

20:51
29. 1. 2023

Hrad by chtěl Petr Pavel víc otevřít lidem, uvedl dnes večer na TV Nova. Bezpečnostní opatření podle něj není nutné udržovat na vysoké úrovni, hrozba, která byla před několika lety, pominula. Hrad by podle něj mohl být otevřenější i na sociálních sítích. „Možná i určitou populární formou informovat mladé, co se děje,“ uvedl. 

Bude se také bavit o možnostech využití lánského zámku ke kulturním, sportovním a jiným akcím tak, aby byl zámek víc majetkem lidí než státu a prezidenta.

Zobrazit celý online

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

jdi-se-bodnout ( 30. prosince 2022 21:59 )

Ale cenzor jim to maže. To je "nestrannost".

krapotkin ( 30. prosince 2022 15:59 )

To jí tleskali lidé nebo najatá klaka ?

jajas ( 30. prosince 2022 09:07 )

Budu reagovat jen na tu "milost vrahům" (množné číslo? V této souvislosti můžete poděkovat i Klausovi, který na svém konci souhlasil s hromadnou amnestií, kvůli které byla ukončena řada kauz závažné hospodářské kriminality a korupce. Celkově bylo amnestií prominuto více než 111 tisíc trestů (z velké části podmíněných). Osvobodil lidi, kteří dnes vylézají, i díky svým vládním kámošům, z děr a opět škodí....Nějaký Kájínek je proti tomu úplně houno....

andorea ( 30. prosince 2022 07:22 )

Nerudovou nebudu volit ani omylem.

jajas ( 29. prosince 2022 18:20 )

Tak to bude paní Danuše určitě i na TV Barrandov!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa