Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kalousek o kandidatuře na Hrad: Fackovat voliče nebudu! A prezidenta chce přestěhovat

Video se připravuje ...
Autor: Vera Renovica - 
11. ledna 2022
05:00

Před rokem rezignoval na poslanecký mandát a řekl, že s politikou končí. Teď v Epicentru Blesku vysvětluje, proč zvažuje návrat. Exministr financí a jeden z nejostřejších řečníků, které Sněmovna zažila, Miroslav Kalousek (61, TOP 09), totiž promýšlí kandidaturu na Hrad.

Do konce zimy si prý bude analyzovat situaci s politology a pak uvidí, zda to vůbec má cenu. „Úkolem prezidenta je péče o to, aby ústavní mechanismus fungoval, jak má,“ tvrdí politický matador, který chce věci dělat jinak než současný prezident Miloš Zeman (77).

Mimo jiné třeba »slézt« z Pražského hradu a udělat z něho centrum kultury. „Prezident by neměl na lidi shlížet. Ten Hrad k tomu strašně svádí,“ míní. Dodává, že půjde-li nakonec do klání, bude kandidátem občanů, nikoliv koalice SPOLU, v níž je i jeho strana TOP 09.

Chce sbírat podpisy

Bude tak muset nasbírat nejméně 50 tisíc podpisů. Slibuje však, že v případné kontaktní kampani zkrotí svůj pověstný temperament. Ten se projevil, když roku 2011 dal čtyři facky muži, který jej před Sněmovnou urážel.

„Já jsem nikdy nefackoval nikoho v kampani. Nefackuju ani nikoho na potkání. Ale když zhruba dvacetiletý člověk na mě křičí: Kalousku, ty svině, my tě oběsíme s celou rodinou, tak jsem si říkal: mám já to zapotřebí? A říkal jsem si, že nemám. Tak jsem mu dal pár facek,“ vzpomíná dnes s tím, že by to v podobné situaci udělal zas…

Podívejte se na celý záznam pořadu:

Video  Epicentrum - Miroslav Kalousek  - Vera Renovica, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

AliAlice ( 6. března 2022 15:25 )

Vždyť před nedávnem prohlásil,že kandidovat nebude....jeho drzost je ale neskutečná !!

maxpax ( 11. ledna 2022 18:15 )

Modelkovských slepic s pravidelně obnovovanými silikony máme dost, třeba se to to splní.

dynaty ( 11. ledna 2022 18:14 )

maxpax ( 11. ledna 2022 18:13 )

Zatímco všechny státy mají pro hlavu státu reprezentativní prostory, většinou historicky umístěné na vyvýšeném místě, Kalousek coby prezident, bude státnické návštěvy přijímat v suterénního bytu 2+1 někde u Vltavy
Na jaké dementní *** ,coby své voliče, tímto svým výrokem cílí ?

dynaty ( 11. ledna 2022 18:09 )

pravda

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa