Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Viróza u klenotů, ku*da nebo vítání Číňanů: Miloš Zeman s jeho góly a fauly

  • Autor: Václav Suchan - 
    29. 1. 2018
    18:42

    Miloš Zeman jistě není dokonalý politik, jeho voliči na něm hlavně oceňují jasně formulované názory a nediplomatickou otevřenost. Přinášíme několik zásadních gólů, které vsítil, a také faulů, kterých se dopustil během »prvního poločasu« v roli prezidenta.

  • 1.Cukrovka odešla…

    Zdravotní stav prezidenta Zemana už je delší dobu předmětem mnoha spekulací. Především v posledních měsících nevypadá příliš dobře a znatelně pohubl. Jak ale nyní oznámili lékaři, Zeman je v dobré kondici, vyloučili také, že by měl onkologické onemocnění.

    Trpí nicméně cukrovkou, třebaže Zeman prohlásil, že mu už odešla (snížily se hodnoty krátkodobé glykemie). Kvůli neuropatii nervů dolních končetin využívá při chůzi hůlku a do schodů mu pomáhá ochranka. Lékaři mu prý rovněž diagnostikovali 40procentní ztrátu sluchu.

  • 2.Zeman: Jsem Žid!

    18. září v roce 2017 obdržel Zeman prestižní cenu Bojovník za pravdu, kterou mu udělil americký židovský fond v New Yorku. V projevu hlava státu parafrázovala amerického prezidenta Johna Kennedyho, který v roce 1963 u Berlínské zdi prohlásil: „Ich bin ein Berliner“ (Jsem Berlíňan). Zeman uvedl: Jsem Žid. Zároveň vyzval demokratické země, aby přesunuly své ambasády z Tel Avivu do Jeruzaléma.

  • 3.Miloš Pussy Zeman

    Prostořeký Miloš Zeman se nikdy nevyhýbal v emotivních projevech ostřejším výrazům, až vulgaritám. Korunu všemu nasadil v rozhlasovém pořadu Hovory z Lán 2. listopadu 2014.

    Video  Zeman po výhře ponížil reportéra ČT: „Mluvíte jako mutant.“ A pochválil Okamuru.  - Lukáš Červený
    Video se připravuje ...

    Tehdy o ruské dívčí punkové skupině Pussy Riot řekl, že je to pornografická kapela. „Víte, co je to „pussy“ (vysloveno pasy) v angličtině?“ zeptal se tehdy moderátora a odpověděl si: „Ku*da. Takže s prominutím v textech této skupiny je ku*da sem, ku*da tam, opravdu dokonalý případ politického vězně…“

  • 4.Milost pro Kajínka

    Národem vesměs oblíbený dvojnásobný vrah Jiří Kajínek dostal od Miloše Zemana v květnu loňského roku milost. Prezident uvedl, že nebyl přesvědčen o jeho vině, ostatně jako většina národa, která se domnívá, že 23 let v base je pro Kajínka až dost velký trest. I kdyby podnikatele Jandu a jeho bodyguarda Pokoše opravdu zastřelil…

  • 5.Nejmocnější Číňan v Praze

    V roce 2016 navštívil Prahu čínský prezident Si Ťin-pching. Byla to první návštěva čínské hlavy státu v zemích českých a Praha se stala jednou z mála evropských zastávek Si Ťin-pchinga v Evropě.

    Od té doby je Zeman svými nepřáteli označován za čínského patolízala. Během návštěvy se v Praze konala řada akcí proti potlačování lidských práv v Číně, rozruch vyvolaly organizované špalíry čínských vítačů v místech, kudy nejmocnější Číňan v Praze projížděl.

  • 6.Viróza v klenotnici

    Mnozí lidé nemohou Zemanovi odpustit jeho velice kladný vztah k alkoholu. Sám říká, že ho pije s neutuchající chutí. Několikrát již i za přítomnosti TV kamer zavrávoral a ztratil stabilitu. Zemanovi lidé to přičítají nejčastěji virózám. Jako například při jeho nejslavnějším zavrávorání nad korunovačními klenoty.

  • 7.Po boku Konvičky

    Kritici prezidenta Zemana vytýkají hlavě státu, že se objevil i po boku Martina Konvičky, lídra Bloku proti islámu, 17. listopadu 2015 na Albertově. Na demonstraci pořádané u příležitosti oslav sametové revoluce.

    Video  Napadení v Zemanově štábu: Jeho hosté zaútočili pěstmi na novináře.  - Televize Seznam
    Video se připravuje ...

    Popudil tzv. pražskou kavárnu slovy, že zastánci opačných názorů k migrační krizi nemají být nálepkováni jako islamofobové, rasisté nebo fašisté.

  • 8.Trenýrková standarta

    Většina odpůrců Miloše Zemana se omezuje na verbální či písemnou kritiku. Aktivněji vyjádřila svůj názor skupina umělců Ztohoven. V září 2015 se proplížili na střechu Pražského hradu, ukradli prezidentskou standartu ze stožáru a nahradili ji obřími červenými trenýrkami. Později umělci oznámili, že standartu rozstříhali a rozdali lidem.

    U soudu vyfasovali podmíněné tresty a pokutu, podle rozsudku se dopustili výtržnictví, poškozování cizí věci a krádeže.

  • 9.Dalajlama a Brady

    V roce 2016 navštívil Česko tibetský dalajlama. Miloš Zeman ho nepřijal, protože by se tak prý mohly narušit česko-čínské vztahy a poškodit tak i zájmy ČR. S dalajlamou se tak setkal z vysokých státních činitelů jen ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL).

    Ten v této souvislosti vypustil jedovatou slinu, když tvrdil, že ho prezident Zeman od setkání odrazoval. Údajně ho prý vydíral, že pokud se sejde s dalajlamou, neudělí jeho strýci Jiřímu Bradymu státní vyznamenání.

  • 10.Běžkař Zeman

    Miloš Zeman se většinou prezentuje jako nesportovní typ, co si raději než vyjížďku na kole nebo rychlejší procházku dopřeje cigárko a panáka něčeho ostřejšího. Před rokem se ale objevil na fotografiích coby běžkař! Mluvčí Ovčáček bohužel odmítl sdělit, zda prezident v doprovodu své ochranky na sněhu jen zapózoval, nebo několik metrů i popošel.

  • 11.Hitler je gentleman…

    Tohle se prezidentovi opravdu nepovedlo. Dodnes tvrdí, že někde četl, zřejmě »vlevo dole v časopise Přítomnost«, článek od slavného českého novináře Ferdinanda Peroutky s názvem Hitler je gentleman.

    Video  Miloš Zeman opět prezidentem: Podpořit ho přijela i Kačenka.  - Blesk Zprávy
    Video se připravuje ...

    Popudil svými slovy hodně lidí, včetně historiků, kteří zmíněný článek, stejně jako hradní mluvčí Ovčáček, nikde nenašli. Zeman se neomluvil, ač celá kauza došla až k soudu a ten dal za pravdu Zemana žalující vnučce novináře Peroutky.

  • 12.Zeman ruský trol

    Snad nejvíc je Miloš Zeman svými odpůrci nenáviděn za své dobré vztahy s ruským prezidentem Vladimirem Putinem a podporu obchodu s Ruskem. Je označován za rusofila, ruského trola a podobně.

    Velkou zlost u svých kritiků vyvolal například v květnu 2015, když byl jedinou hlavou státu ze zemí Evropské unie, která se zúčastnila vojenské přehlídky v Moskvě u příležitosti sedmdesátého výročí konce 2. světové války v Evropě.

  • 13.Neprověřený Mynář

    Jednou z nejhorších vad na kráse prezidentových počinů, a to i v očích Zemanových voličů, je lpění na hradním kancléři Vratislavu Mynářovi (50). Toho Miloš Zeman jmenoval do funkce 14. března 2013.

    Aby mohl v pozici kancléře přistupovat k některým utajovaným dokumentům, potřebuje bezpečnostní prověrku od NBÚ. Dodnes ji nezískal a soudí se. A prezidentovi to zřejmě nevadí…

  • 14.Kalašnikov jako řešení

    Miloš Zeman si potrpí na drsný, někdy i poněkud nejapný humor. Třeba když 25. ledna roku 2016 v Tišnově u Brna na setkání s tamními občany prohlásil: „Chcete-li se zbavit jakéhokoli politika, prezidenta nevyjímaje, je k tomu jediná demokratická cesta – a to jsou svobodné volby, které v daném případě budou za rok. A pak existuje nedemokratická cesta – a ta se jmenuje samopal Kalašnikov…“

  • 15.Zemanova Jedi hůlka…

    Prezident se občas chová poněkud neomaleně. Třeba když v květnu 2017 při setkání s premiérem Sobotkou odešel uprostřed jeho proslovu. Rozladil ho totiž fakt, že premiér nepodal demisi.

    Video  Moment potupy: Sobotka mluvil, Zeman odešel v půlce věty.  - Jan Jedlička
    Video se připravuje ...

    Prezident navíc místo paží ukazoval Sobotkovi svou apartní hůlkou, se kterou šermoval jak rytíři řádu Jedi v Hvězdných válkách se světelným mečem.

  • 16.Co prozradil Zemanův podpis

    Grafolog Josef Burgr:

    „Důrazné konce podpisu užívají lidé »neomylní«, zvyklí poroučet a vládnout. V jejich jednání se projevuje arogance a distancovanost. Konfliktům se nikdy nevyhýbají, spíše je vyhledávají, neboť uplatnění niterné energie jim dělá dobře.

    Jsou sice velmi činorodí, ale nepřizpůsobiví, netrpěliví a nedůvěřiví. Tito lidé dávají rádi na odiv své znalosti a schopnosti založené na paměti. V jeho písmu, které jsem měl dále k dispozici, se opakují přetažené svislé čárky u písmen P, což je neklamným znakem zatvrzelého setrvávání na svém stanovisku, i když je objektivně překonané. Lidově se tomu říká paličatost.

    Z jeho rukopisu je rovněž patrné povýšené a přezíravé chování vůči politickým odpůrcům, zvláště pak k něžnému pohlaví.“

Doporučujeme
kobyIa1 ( 31. ledna 2018 11:10 )

Ostuda Hradní.

luder ( 31. ledna 2018 00:50 )

Z čl./K tomu můžeme přidat neustálé omílání zdravotního stavu Miloše Zemana, podle něhož už by měl být dávno po smrti. Jenže on není. I známí z televize se mi přiznali, že Zeman vypadá podstatně lépe, než ho média prezentují. Záleží především na úhlu záběru, cloně a nasvícení. Dobře to bylo vidět při debatě v ČT. Stačí porovnat záběry Zemana a Drahoše. Ale i na fotkách na internetu byl Zeman zabrán a na počítači upraven tak, aby vypadal jako chodící mrtvola, případně měsíc po smrti. Vím, co říkám, fotím třicet let, tisíce mých fotek prošly časopisy a spolupracoval jsem několik let i s kameramany. Je zajímavé, jak Zeman na nejnovějších fotkách zázračně obživl. Jistě, není to žádný maratonec, ale to nebyl ani Churchill, který chodil o holi a říkal, že když nemusí stát, tak sedí, a když nemusí sedět, tak leží. K tomu si dal kvalitní whisky a doutník a dělal historii světa. Byl obézní, nesloužily mu nohy, ale měl dobrou hlavu plnou vlastních myšlenek, stejně jako Miloš Zeman. Havel chyběl na Hradě ze zdravotních důvodů celé měsíce a nikdo mu to nevyčítal a taky ho nikdo nepostrádal. S prezidentem Drahošem by to bylo stejné. Nebude trvat dlouho a mnozí z těch, kteří ho volili, se budou stydět a nepřiznají, že ho volili. Zeman pracuje každý den. Hlavou, nikoli nohama. Na to, aby udělal něco pozitivního pro národ, nemusí poskakovat před kamerou jako opičák.

alex0800 ( 30. ledna 2018 17:06 )

A fakt, že Drahošovi smazali celou evidovanou historii jeho osoby před 17.11.1989 a tudíž nezůstali ani doklady o studiu v zahraničí či vycestování, toho si žádný uvědomělí pisálek nevšiml, nebo ZA TO BY NIKDO Z PÁNÍČKŮ NEPLATIL, když jim tvoří "zprávy" na míru..? To se dělalo jen u pár lidí a to z velmi dobrých důvodů, především skrývání trestné činnosti a napojení na režim ;-) Ovšem tato Drahoš loutka, placená financemi Křetínského, podporován vražedkyní Evropy Bloody Merkelou a s Kalouskem v podpaždí.. Ani jako senátora !!! To už radši na senátora by jsme mohli volit Havlem propuštěné vrahy.. Vyšlo by to nastejno.. . Nejvtipnější hláška? . občan říká: Nechápu, jak jsme mohli pojmenovat letiště a udělat hrdinu z masového vraha.. Asi tím narážel na Havlovu Aminu, která vypustila spoustu vrahů a, že se chlapci činili.. Šlo jen o skrytí pravdy o nastupující likvidaci národa (občanů) i státu (dle projektů USA viz Houstonský a Harvardský projekt), za pomoci amnestovaných a jejich činů proti občanům.. Asi proto po Sametu si "zvolení psíci" chodí pro notičky pro změnu na US ambasádu.. Havel chodil před Sametem na ambasádu SSSR.. Vyjde to nastejno..

luder ( 30. ledna 2018 16:17 )

http://www.cum.sk/v/syQ0/nemecko-halle-mesto-je-uz-plne-nezadoucich

sores ( 30. ledna 2018 14:46 )

No a co má být! Řekl to podle správného názvu,ne! Hlavně že je jinak charakterní a nekrade, toho si lidi mají vážit! Každý používá sprosté slovo občas a uleví si. Moje nečastější je do p.r.d.e.le a uleví se mi!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa