Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Ústavním soudcem bych homosexuála nejmenoval, řekl kandidát Fischer. Pak se omluvil

Autor: zst - 
16. prosince 2017
21:47

Homosexuála bych ústavním soudcem nejmenoval, prohlásil před několika dny na besedě v Blansku kandidát na prezidenta a diplomat Pavel Fischer. Záznam debaty s občany koluje na internetu. Fischer se za svá slova omluvil a zároveň upozornil, že byla vytržena z kontextu. Mluvil o tom prý v souvislosti s adopcí dětí. Homosexuální soudce by byl v těchto otázkách podle něj zaujatý, protože tato „vlivová skupina usiluje o úpravu právních poměrů“. Sám Fischer přitom adopce dětí partnery v rámci homosexuálního páru podporuje.

Snahy homosexuálů o zlegalizování adopce dětí svých partnerů jsou podle Fischera důvodem, proč by gaye nebo lesbu nejmenoval ústavním soudcem, respektive soudkyní. Fischer to prohlásil na debatě v Blansku 3. prosince, po téměř 14 dnech se za svá slova omluvil, protože nahrávka začala být „populární“ na internetu.

„Jedná se o výrok vytržený z kontextu otázky ohledně adopcí dětí. Chtěl jsem poukázat na to, že ústavní soudce by neměl reprezentovat vlivovou skupinu, která současně usiluje o úpravu právních poměrů, a to kvůli možnému střetu zájmů. Souhlasím s osvojováním vlastních dětí u homosexuálních párů,“ vysvětloval svá slova a omluvil se.

Omlouvám se za svůj nešťastný výrok. Rozhodně nehodlám diskriminovat žádnou skupinu občanů pro její původ či způsob života,“ dodal.

Fischer v debatě s občany v Katolickém domě v Blansku doslova řekl: „Teď to řeknu jako prezident. Prezident jmenuje ústavní soudce. Já tam můžu jmenovat pedofila v dobré víře, nebo homosexuála, který žije v partnerství, aby to bylo 'vyrovnané'. Tak takového člověka já bych tam nikdy nejmenoval, protože Ústavní soud je poslední instancí, která bude o těchto věcech rozhodovat.

Zmínil také, že o adopci dětí už rozhodují homosexuálové například v Praze a že to není šťastné. Protože ti, kteří žijí v partnerském vztahu, dítě budou dříve nebo později chtít. „Když žije homosexuál v partnerském vztahu, další krok je, že chce adoptovat. To je jako kdybyste dali pyromanovi na starost hašení domu,“ řekl také Fischer.

Video  Diplomat Pavel Fischer: Kšefty s Čínou? Pandu v zoo nemůžeme vyměnit za vše ostatní  - Jaroslav Šimáček, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
filidr ( 19. prosince 2017 12:35 )

souhlasím s vámi, je to zpátečnický blbec, toho nevolit, at si tu svoji *** zahřívá jinde, ale určitě ne na hradě....

Lesk ( 18. prosince 2017 14:20 )

HANDICAPOVANÉ. bonusová jsi spíš ty, ty "cvičená opice". než něco napíšeš, tak si o tom napřed něco zjisti. ale pořád se ještě můžeš omluvit, jako to udělal on.

Lesk ( 18. prosince 2017 13:01 )

co to je "bonusové" dítě, ty huso omezená?! jeho syn je po smrti. tak co tady plácáš za obvinění. typická vypatlaná volička Zemana

zada ( 17. prosince 2017 14:45 )

Favorit Dáši Havlovky.... co víc říct, že????

dilema05 ( 17. prosince 2017 14:39 )

OOOOOMMMM..na uklidneni,tak to jsi zrejme Fischere doprezindentoval A ti lide s jinou orientaci jsou kdo? Oni nejsou pravoplatnymi obcany teto zeme? Oni neodvadeji mesicne do statni kasy na to aby jste mohli sedet na zateplenych zidlich a plkat o nicem ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa