Vánoční večírek realitní společnosti St. John Properties z amerického Baltimoru začal obyčejně. Nekonečné přípitky, raut, tanečky… Až do chvíle, kdy se mikrofonu na pódiu chopil zakladatel a majitel firmy Edward St. John a po krátkém proslovu poradil zaměstnancům, aby nahlédli do dárkových tašek, které všichni před proslovem dostali. A pak nastal poprask!

Podle zásluh

„Když jsem otevřela obálku, nemohla jsem tomu uvěřit. Dosud mi chybí slova, kterými bych popsala, co cítím. Bylo to úžasné a neuvěřitelné. Ještě pořád jsem v šoku. To mi rozhodně změní celý život,“ uvedla asistentka projektového manažera Stephanie Ridgwayová (37), která v realitce dělá 14 let a peníze chce uložit dětem na studijní fond.

Zaměstnaci dostali své bonusy podle toho, jak dlouho ve firmě slouží. Nejméně to bylo v přepočtu 2300 Kč pro právě přijatého pracovníka, který ještě ani nezačal pořádně dělat. Nejvyšší částka se vyšplhala na 6,22 milionu korun. „Ještě pořád jsem to nevstřebala. Jsem v šoku, ale také hodně vděčná,“ řekla účetní Nikki Goodeová.

Splnili cíle

Šéf se štědrými prémiemi rozhodl ocenit zaměstnance své realitní a developerské firmy za to, že naplnili cíl a vybudovali 1 850 000 m2 obchodních ploch. „Tou odměnou jsem chtěl svým lidem říci, že jejich práce má smysl,“ řekl boss.