Film z roku 1990 je populární takřka po celém světě, a tak není divu, že po vánoční klasice nyní sáhl Google a využil ji v nové reklamě. Culkin se v ní po 28 letech vrátil k úloze Kevina a opět se ocitl v situacích známých právě z prvního dílu Sám doma.

Zatímco hlavní představitel už povyrostl, na kulisách ani rekvizitách byste rozdíl nepoznali. Štáb si dal práci a vše vyladil podle původní předlohy, včetně těch nejmenších detailů (stejné jsou tedy nejen tapety, ale například i svíčky s anděly, ozdoby na stromku, apod.)

Jenže tentokrát už se situace odehrávají trochu jinak. V ději se osmiletý Kevin omylem ocitne na Vánoce sám doma a musí se sám o sebe postarat a kromě toho se ubránit také proti dvojici zlodějů pomocí vychytralých pastí. Ovšem v reklamě na Google Assistant už za něj většinu věcí zvládnou udělat chytré přístroje. V úvodu reklamy se například zeptá Googlu, co má dnes v plánu, a dozví se, že má dům sám pro sebe.

Posléze je čas na důslednou hygienu. Stejně jako ve filmu se Kevin češe před zrcadlem a dojde mu pěna na holení. Stačí vyslovit přání a pěna je hned přidána na jeho nákupní seznam. Podobně upravená je i slavná scéna se skákáním na posteli, jenže tentokrát už to Culkinovi, kterému táhne na čtyřicet, nedělá dobře na záda. Musí si tak odpočinout a mobil mu má připomenout, aby později vypral povlečení.

VIDEO: Vánoční reklama od Googlu přetvořila kultovní záběry z filmu Sám doma i s původním hercem Kevina

Video
Video se připravuje ...

Vánoční reklama od Googlu přetvořila kultovní záběry z filmu Sám doma i s původním hercem Kevina Živě.cz

Tvůrci nezapomněli ani na Kevinovo ládování se zmrzlinou a dobrotami před televizí a jeho vychytralý způsob, jak se vyhnout konverzaci s poslíčkem pizzy. V Sám doma ho zmátl pomocí puštěných replik z krváku, tentokrát kvůli tomu ale nemusel zvednout zadek z koženého křesla a s poslíčkem přede dveřmi komunikuje jen přes video bezpečnostního systému.

Nechybí ani moment, kdy Kevin Mokré bandity zmate pomocí rozsvěcených světel a rozhýbaných vystřižených postav z kartonu a figurín, díky nimž lupiči myslí, že dům je plný hostů vánočního večírku. V devadesátých letech vše vyřešily vláčky a lanka, za která chlapec tahal. Tentokrát mu ale stačilo použít umělou inteligenci. Jen řekne: ‚Zahájit operaci Kevin‘ a hned se samy rozsvítí světla, zamknou se dveře, rozpálí se oheň v krbu a figuríny a postavy se dají do pohybu.

Není tedy divu, že když si tentokráte prostře slavnostní stůl a připraví si v mikrovlnce výživnou večeři, už ji nemusí nechat nedotčenou jako ve filmu, ale má čas si ji v klidu vychutnat, jelikož on i jeho dům jsou v bezpečí díky vychytávkám od Googlu.

VIDEO: Vánoční reklama od Googlu přetvořila kultovní záběry z filmu Sám doma i s původním hercem Kevina

Video
Video se připravuje ...

Vánoční reklama od Googlu přetvořila kultovní záběry z filmu Sám doma i s původním hercem Kevina Živě.cz

 

Fotogalerie
53 fotografií