Nemine rok, kdy nám doma televize okolo Vánoc neservíruje filmy o malém Kevinovi (Macaulay Culkin), kterého rodiče zapomenou doma a on se musí ubránit proti dvojici nemotorných zlodějíčků. Oba dva filmy se odehrávají v idylicky zasněženém vánočním čase a mnoho lidí už si bez nich svátky nedokáže představit.

Zlatý důl

Ústřední místo prvního dílu, veliký a bohatě vybavený rodinný dům na chicagském předměstí, který je pro Mokré bandity pomyslným „zlatým dolem“, je v obou filmech zvenční vyzdoben stovkami světýlek, jak je ve Spojených státech zvykem.

Jdem do baráku

Když se pozorně podíváte na záběry z interiérů, zjistíte, že ani uvnitř domu není jediné místo, které by nehrálo duchem Vánoc. Celý dům je v podstatě obří a přeplácaný vánoční stromeček. Ať už jde o barvu tapet, zdí, podlah, prostě čehokoli.

Sama doma

Dům je nevkusnou výzdobou tak přesycen, že to bije do očí. Možná i proto působí i přes svou velikost jistou útulností. Na tyto detaily na twitteru upozornila novinářka Claire Reilly, která sídlo na Lincoln Avenue osobně navštívila a pobývala v něm celé tři dny.

Nutno říct, že dekorace domu vůbec nešetřila: „Jaká zrůda může mít vedle sytě zelené zdi červené tapety? K tomu přidejte kontrast zelené kytky a rudých svíček,“ tak zněl jeden z několika jejích tweetů, kterými komentovala tamní interiéry.

Pozastavila se i nad zeleným telefonem, který je podle ní silná káva i na devadesátá léta, a popřemýšlela, zdali herečku Catherine O'Hara (matku Kevina) režisér Chris Columbus neobsadil jen proto, že její zrzavé vlasy během telefonování ladí s filmovou dekorací.

Byl to trend

Největším bizárem je podle novinářky kuchyně: „Červené hrnky, zelené dlaždice, rudá podlaha a třešničkou na dortu je zelený válec na těsto.“ Jeden ze čtenářů na její tweety zavtipkoval: „Dali si tolik práce, aby si vánočně vyzdobili barák, a přitom na svátky odjeli pryč.“ Jiný fanoušek zase řekl, že ho to nijak nepřekvapuje, protože podobně přeplácaná tapetová výzdoba byla v té době trend a podobně zařízený dům měli i jeho rodiče.

VIDEO: Trailer k filmu Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (EN)

Fotogalerie
45 fotografií

Trailer k filmu Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (EN)