Ředitel školy v italském Terni si za svým rozhodnutím stojí a nehodlá ho ani přes zklamání dětí a protesty rodičů měnit. Vánočními oslavami se nechce dotknout školáků z jiných než křesťanských rodin a zároveň má tak trochu strach z muslimských žáků.

Zákaz vánočního veselí však nepobouřil jenom je, do sporu se vložili i politici a dokonce i místní islámský duchovní. "Asi si dovedete představit zklamání, jaké jsem cítila, když jsem se to dočetla. Respektování těch, kteří vyznávají jiné náboženství, přece neznamená, že se musíme násilím zřeknout toho, co tvoří naše kořeny," nechala se slyšet městská radní Valeria Alessandrini.

Místní islámský duchovní prý po řediteli nic podobného nepožadoval a rozhodnutí mu přijde spíš nesmyslné. "Vánoční zpěvy a hry nepokládáme za nic špatného. Jestliže je to součást nějaké tradice, je dobré v ní pokračovat. My, muslimové, nechceme měnit kulturní zvyky země, která nás přijala. Bůh přece není ve slovech, ale v našich srdcích," sdělil médiím Mimún Al-Hachmi, imám v Terni.

Fotogalerie
4 fotografie