Půlmetrovou jedličku je možné zakoupit za 100 korun v Zahradnictví Ďáblice, v ekocentru Prales, v areálu Lesů hlavního města ve Stromovce a u hájoven v Divoké Šárce, v Hostivařském lesoparku, Čimickém a Chuchelském háji. Při dodržení správného postupu, pomalé teplotní aklimatizaci, dostatečném zalévání a zajištění vzdušené vlhkosti, by mohly jedličky sloužit i po Vánocích.

Stromky, které jsou z lesní školky ve Staré Boleslavi, by mohly rozšířit Kunratický les. Lesy hlavního města zde plánují pro ty, kteří nemají zahradu, kam by strom zasadili, uspořádat v neděli 7. dubna 2019 společné vysazování vánočních jedliček. Z loňských 250 prodaných stromků jich bylo do Kunratického lesa vysazeno asi 100. Inspirací byl lesníkům projekt Vánoční stromky zpátky do lesa, který od roku 1998 dělá brněnský Ekologický institut Veronica.

Výsadbou sazenic jedle bělokoré se Lesy snaží vrátit tento druh do české přírody, ve které byl dříve nejhojnějším jehličnanem. Ve 20. století vymizel kvůli nevhodnému způsobu hospodaření v lesích, vysoušení krajiny nebo průmyslovému znečištění. Letos na jaře Lesy hlavního města vysadili do pražských lesů zhruba 4500 mladých jedlí.

Fotogalerie
4 fotografie