České ženy se zatím drží uprostřed pelotonu. Zdůrazněme ono „zatím“. Nejsledovanější česká televize Nova totiž od 6. února vysílá tureckou telenovelu Tisíc a jedna noc, která trhá v jiných zemích rekordy sledovanosti a při jejímž sledování tloustly miliony romantických žen nejen v Turecku, ale i v jiných zemích z čela žebříčku obezity.

Je to právě Turecko, kterému patří v obezitě mezi ženami v Evropě první místo. Průměrným nejtlustším párem Evropy je tedy český muž a turecká žena, která s jistotou proležela při sledování telenovely Tisíc a jedna noc na gauči nejméně tisíc a jednu noc.

Televize Nova nasadila telenovelu do hlavní vysílacích časů od 20 hodin tři dny v týdnu a někdy se vysílají hned dva díly za sebou. Je to sázka na to, že české ženy zajímá totéž, co ženy z jiných zemí.

807002:gallery:true:true

Pokud bude příběh turecké architektky Šeherezády, která je mimochodem štíhlá jako proutek, u nás stejně úspěšný jako jinde, pak není daleko doba, kdy bude Česká republika v obezitě na prvním místě mezi muži i mezi ženami.

Nejtlustším párem Evropy tam bude Čech a Češka. Pokud by se někdy vyhlašoval vítězný pár tlouštíků na galavečeru, pak by ten galavečer nemohl být ani v gala, ani večer. V tu dobu je vítězný pár zaneprázdněn sledováním televize, přičemž žena jihne a muž brblá, aby to přepla na fotbal.