Poloobnažená Novotného postava, dokonce cudný akt u klacků na písku. Bílé měkké tělo s faldy přerostlého cherubína oděného do prádla. Někde slipy, jinde dámské negližé. Mišmaš etno šperků a crocs gumovky na nohou. Skvěle okoukané výrazy a gesta modelky. Drsně dojemný půvab přístavní prostitutky, která si hraje na playmate. Tak nějak by se dal popsat kalendář s aktérem Novotným.

359645:gallery:true:true

Fotogalerie
5 fotografií


Tak nějak by se dala charakterizovat frackova parodie na záplavu kalendářů se sexy kráskou na mořském pobřeží. Jeden z takových neinvenčních kýčů stvořil i fotograf Vladimír Štros s Kateřinou Kistelovou na venezuelském ostrově Isla Margarita. Vyšel na půl miliónu korun a na místě byl početný štáb. „Mně na realizaci stačilo sedmadvacet tisíc, tři a půl hodiny u Mácháče a jen fotograf Vadim plus ségra, která dělala stylistku plus vizážistku,“ tvrdí Pavel Novotný. Na amatérském dílku je to také sakra vidět - styling je laický, ve fóru nedotažený. Nicméně kalendář má jistou šťávu, kterou počin s Kristelovou totálně postrádá.

„Chtěl jsem si udělat prdel z kultu těla, který nás těžce deptá,“ prohlašuje Novotný a popírá, že si opět vystřelil z blondýny Kristelové. „Ta podoba je čistě náhodná,“ tvrdí i když pózy, outfity, záběry jasně svědčí o ironické kopii.

Břit sarkasmu a vtipu nepostrádá ani obsáhlá esej Novotného v úvodu kalendáře. Každý, kdo si jej přečte, musí uznat, že fracek Novotný není žádný blb, ale exhibicionista a provokatér, který si chytře zvolil roli šaška, protože mnohé unese. Navíc má schopnost sebeironie, umí si nadat stejně drsně, jako to dělá ostatním.

Novotného humor je mi poněkud cizí. A troufám si tvrdit, že i sexuálně vyprahlé ženě musí při pohledu na něj přejít všechen apetit. Nymfomanky by ho možná mohly fasovat místo brómu na zklidnění... Také zcela nechápu, proč kalendář o výtisků sto kusů vznikl. Nicméně vzbudil emoce a to je dobře. To se dneska příliš neděje.