Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Protikoronavirová opatření v pražských autobusech a tramvajích: Cestující nesmí používat přední dveře

Autor: ČTK - 
11. září 2020
08:20

V pražské MHD platí ode pátku zákaz nástupu a výstupu cestujících předními dveřmi autobusů a tramvají. Zákaz se netýká nejmodernějších tramvají typu 14T a 15T a tramvajové linky 32, která zajišťuje náhradní tramvajovou dopravu mezi Sídlištěm Barrandov a Hlubočepy. Na příměstských autobusových linkách se režim odbavení zatím nemění. Změna slouží jako jedno z opatření proti šíření nemoci covid-19. Pražský magistrát a dopravní podnik (DPP) přistoupily ke stejným opatřením i na jaře.

U autobusů na městských linkách v Praze bude navíc zahrazena první řada sedaček. Řidiči autobusů budou také od pátku při každém zastavení v zastávce otevírat všechny dveře bez nutnosti tisknout tlačítko. „Z důvodu dodržení aktuálně platných jízdních řádů a povinných bezpečnostních přestávek řidičů nicméně zůstávají v platnosti zastávky na znamení,“ upozornil dopravní podnik.

Už od středečního dopoledne nemusí cestující mačkat tlačítko pro otevírání dveří v pražských tramvajích. Dveře se otevírají automaticky, a to i na zastávkách na znamení.

DPP přistoupil k opatření kvůli zhoršující se epidemiologické situaci v hlavním městě. Praha na tzv. semaforu okresů z hlediska počtu nakažených covidem-19 je v oranžové barvě, tedy třetím stupni pohotovosti ze čtyř. V Praze je povinné nošení roušek ve všech prostředcích MHD, v létě to bylo pouze v metru. Tam je nyní povinnost mít roušku i ve vestibulech. U vstupů do metra DPP v uplynulých měsících rozmístil nádoby s dezinfekcí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Salabka ( 11. září 2020 10:51 )

...no prostě se cestující v plném autobusu či tramvaji lépe zkontaktují ; budou se cpát ven či dovnitř a přední dveře jako nic budou zavřené to mohl vymyslet je chorý mozek; a to jako proč???
Tak ovce na můj povel ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa