Informaci o požáru dostali hasiči kolem 19:15 v neděli večer. Na Chmelnici proto ihned vyrazily tři jednotky hasičů. Ještě před jejich příjezdem byli někteří obyvatelé domů evakuováni. Požár pak krotili pražští hasiči ve výškové technice, protože hořelo vybavení bytu. Pod dům také přijel zdravotnický vůz Atego, který je využíván při událostech, během nichž je zasaženo více lidí. 

Za necelých třicet minut se podařilo hasičům ohnisko požáru lokalizovat a přibližně po dalších dvaceti minutách byl oheň zkrocen a hasiči zahájili kontrolu bytu termokamerou. „4 osoby jsme zachránili, 57 lidí bylo evakuováno, jedna osoba je v péči pražských záchranářů. Jedna kočka požár nepřežila,“ napsali hasiči na svůj twitter.

Podle mluvčí pražských záchranářů Jany Poštové testovali její kolegové dvě osoby na přítomnost oxidu uhličitého v těle. „Testy byly negativní. Přijali jsme také do péče ženu ve středním věku, kterou jsme museli resuscitovat. Podle aktuálních informací byla funkce jejího srdce obnovena a je připojena na monitor. Utrpěla také popáleniny. Do jaké nemocnice bude převezena, v tuto chvíli nevíme,“ sdělila pro Blesk.cz mluvčí.

Fotogalerie
31 fotografií