Lidé, kteří ve čtvrtek před druhou odpoledne cestovali tramvají přes Jiráskovo náměstí, zažili pořádný šok. Běžně poklidnou cestu totiž náhle přerušil prudký náraz. Na kolejích se střetly dvě tramvaje - podle policejního mluvčího Jana Daňka zřejmě jedna z tramvají nedobrzdila. „Na místě je několik zraněných osob, kterým poskytujeme postraumatickou péči. Zajišťujeme nehodu,“ informoval na Twitteru mluvčí pražských hasičů Martin Kavka krátce po nehodě. K Tančícímu domu ihned vyrazilo několik posádek záchranářů, které se postaraly o 12 zraněných, uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Zranění byla naštěstí lehká, především v obličeji.

Krátce po druhé hodině byl kvůli vyššímu počtu zraněných aktivován traumaplán, na místo dorazil také velkokapacitní vůz Atego Aktuálně kontaktujeme zdravotnická zařízení ohledně kapacit pro poskytnutí následné péče pacientům,“ dodala Poštová kolem půl třetí odpoledne. O půl hodiny později byl traumaplán ukončen. „Všichni pacienti už jsou na příjmech zdravotnických zařízení,“ dodala Poštová. Policisté budou nyní zjišťovat proč k dopravní nehodě došlo a kdo ji zavinil.

Rašínovo nábřeží bylo kvůli zásahu složek IZS ve směru do centra úplně uzavřené. Přes Jiráskovo náměstí nejezdily ani linky číslo 5, 9 a 17. I po obnovení provozu však zůstávají silnice v centru Prahy ucpané. Kolony se rozjíždějí pomalu, situaci navíc komplikuje uzavírka mostu Legií, na němž se opravují koleje.

Fotogalerie
12 fotografií