Na venčení svých psů nezapomene žena, která v Praze ve čtvrtek 5. ledna vyrazila do Modřanské rokle. Začal ji tam slovně napadat muž, kterému vadilo, že majitelka nemá své mazlíčky na vodítku.

Muž pobodal ženu v Modřanské rokli kvůli psům 35 cm dlouhým nožem.
Autor: Policie ČR
„Útočník nejprve vyhrožoval, že zabije psy a pak i ženu. Tento atak následně přešel do fyzické roviny, pachatel vytáhl nůž, na ženu zaútočil a bodl ji do předloktí. Zraněná žena pak odešla domů, kde si zavolala záchrannou službu, která ji odvezla do nemocnice,“ uvádí k incidentu policejní mluvčí Jan Daněk.

Kriminalisté po nahlášení policii vyrazili do Modřanské rokle, kvůli terénu se do akce dostali také strážci zákona na koních. Agresora se v oblasti podařilo vypátrat a zadržet, policisté u něj nalezli 35 centimetrů dlouhý nůž. Na policejní služebně se ke všemu přiznal.

„Kriminalisté s mužem zahájili trestní stíhání pro trestné činy těžké ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví, za což v případě odsouzení hrozí až deset let odnětí svobody. Zároveň podali podnět na jeho vzetí do vazby, o čemž bude rozhodovat soud,“ doplnil Daněk.