„Krátce po 17. hodině přijal operátor tísňové linky 158 oznámení o poranění 16leté dívky v prostoru veřejného telefonního automatu na Karlově náměstí, a to v důsledku detonace. Zraněná dívka skončila v péči lékařů,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Kriminalisté i policejní pyrotechnik zajistili všechny potřebné stopy po detonaci. „Již prvotní informace však nasvědčují tomu, že v tomto případě došlo k neodborné manipulaci se zábavní pyrotechnikou. Její použití v naprosto nevhodném prostoru tak s největší pravděpodobností způsobilo kolemjdoucí mladé dívce psychický šok,“ uvedla Zoulová.

Podle mluvčího záchranné služby Matěje Hříbala bylo zranění dívky lehké, a tak ji ani do nemocnice nevezli.

Že nejde o teroristický čin, potvrdil poté na Twitteru ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). 

Policie ihned začala pátrat po pachatelích. „Osoby, které takovým způsobem s pyrotechnikou nakládají a vystavují sebe i své okolí nebezpečí, mohou být za své jednání i trestně odpovědné. V tomto konkrétním případě vyšetřovatelé právní kvalifikaci jednání stanoví v nejbližších hodinách,“ uvedla ve čtvrtek večer Zoulová. 

Kvůli explozi musela policie několik hodin usměrňovat na Karlově náměstí dopravu. Úsek mezi ulicemi Odborů a Resslova byl neprůjezdný.

Podívejte se na fotogalerii z místa:

Fotogalerie
15 fotografií

Video z místa události: