K incidentu došlo na pouti v Plasích 13. srpna. „Jelo kolem nás starší auto s vozíkem. Zastavilo, řidič stáhl okénko a ptal se, jestli jsme z Ukrajiny. Když jsme řekly, že ano, začal sprostě nadávat. Pak vystoupil a napadl Táňu,“ uvedla napadená Lilia (34). Šla kamarádce na pomoc. Společně s nimi byly u incidentu i dvě děti (2 a 11)

„Dostala jsem pěstí do hlavy, ztratila jsem vědomí,“ dodala Lilia. Na zemi schytala ještě kopanec do žeber. Táňa (44) se snažila přivolat pomoc a zabránit řidiči v odjezdu. Lilia skončila v bezvědomí. Podle lékařské zprávy měla otevřenou zlomeninu čelisti, lícní kosti i nosních kůstek.

Útočník pak ujel. Jedna z žen ale policii předala fotku jeho vozu včetně poznávací značky a muže i popsala.

Video
Video se připravuje ...

Soud poslal do vazby muže obviněného z napadení Ukrajinek Blesk.cz - Romana Vébrová

Výtržnictví a ublížení na zdraví

Policisté muže deset dní po události obvinili z ublížení na zdraví a z výtržnictví, návrh na podání obžaloby podali 8. listopadu. Muži v případě, že soud uzná jeho vinu, hrozí až pětileté vězení.

„Další osoby, které by se měly na útoku spolupodílet, vypátrány nebyly,“ řekla mluvčí policie Dagmar Brožová. Původně se totiž objevily informace, že ženy napadli tři lidé.

Muž se měl údajně hájit tím, že ženy byly opilé a opíraly se mu o auto. Na sociálních sítích se již v minulosti vymezoval vůči ukrajinským uprchlíkům. Sdílel také obrázek, kde si muž utírá ukrajinskou vlajkou pozadí.

Fotogalerie
5 fotografií