Hrdlička před tím, než vraždil, žil v Tymákově u Plzně. Měl tu i přítelkyni s dítětem a stále zde žijí jeho prarodiče. Údajně ho měla v obci zahlédnout jedna z místních žen. „Myslím, že jsem ho tady nedávno viděla,“ uvedla žena.

Dvě třetiny a ven

„Nevím, že ho pustili, já jsem ho neviděla. Jeho partnerka s dítětem už dávno před lety odtud odešly. Má tady dědečka s babičkou, ale k těm se asi vracet nebude,“ řekla starostka Martina Schwarzová. Hrdlička měl z vězení vyjít až v roce 2028. Soud ho patrně pustil na podmínku ven. „Po dvou třetinách se za slušné chování toto může stát, předpokládali jsme to,“ dodala starostka.

Zabíjel kladivem a nožem

Jaroslav vraždil v dodávce v lese mezi obcemi Šťáhlavice a Kornatice na pomezí jižního Plzeňska a Rokycanska. Ondřeje H. (+26), který byl sokem v lásce k jeho nevlastní sestře, zabil osmi ranami kladivem do hlavy a dvěma bodnutími nožem do krku. „Všude byla krev. Měl jsem na něm ruku a cítil jsem takové škubání,“ řekl tehdy u soudu Jaroslav.

Bratr zavraždil rodiče

Rok před tím otřáslo obcí Tymákov na Plzeňsku hrůzné krveprolití, které měl na svědomí jeho mladší bratr Vojtěch (35). Ten rozsekal sekerou v domě otce Jaroslava (+52) a macechu Helenu (+48). Krajský soud v Plzni ho v dubnu 2013 poslal na 22 let do vězení. Vrchní soud v Praze mu pak v červenci 2013 trest snížil o tři roky. Vojtěch stále zůstává ve vězení.

Video
Video se připravuje ...

Žalobkyně Zuzana Zámoravcová k rozsudku 8 let nad otcem, který hlady týral a bil své dva malé syny Jiří Nováček

Fotogalerie
4 fotografie