Podle obžaloby si od nich nechával posílat intimní fotografie, a pak je vydíral. Část fotek dokonce zveřejnil na sociálních sítích.

„Prostřednictvím sociální sítě Snapchat a Instagram měl navazovat komunikace s nezletilými dívkami, po kterých měl požadovat zasílání nahých fotografií a videí. Pokud některá z dívek odmítla, tyto fotografie a videa zveřejnil na shora uvedených sociálních sítích,“ uvedla mluvčí Krajského soudu v Plzni Jana Rubášová.

Hlavní líčení se konalo za uzavřenými dveřmi. Soudkyně vyloučila veřejnost ze soudní síně kvůli ochraně poškozených i samotného obžalovaného. Student cílil na nezletilá děvčata.

Léčba zůstává

Policie při domovní prohlídce našla u studenta externí disk. „Měl zde přechovávat přes čtyři tisíce fotografických souborů a videí zobrazujících nahé dívky mladší 18 let,“ dodala Rubášová.

Muž má podle znalců trpět sadomasochistickou úchylkou. Státní zástupkyně se proti podmínce na místě odvolala a Vrchní sodu v Praze ji nyní vyhověl. Uložení ochranného sexuologického léčení v ústavní formě zůstává nezměněno.

VIDEO: Sexting je v Česku velmi rozšířený i mezi dětmi.

Video
Video se připravuje ...

Sexting je v Česku velmi rozšířený i mezi dětmi Infografika V síti