Krvavý partnerský konflikt se odehrál v polovině letošního března na jedné z plzeňských ubytoven. Tamášová, notně posilněná alkoholem, zřezala chlapa, se kterým žije už sedmým rokem a podle svých slov jej stále miluje.  

Video
Video se připravuje ...

Blažena Tamášová u Okresního soudu Plzeň-město. Za zbití druha paličkou má podmínku. Romana Vébrová

„Silnými údery paličkou na maso opatřenou na jedné straně kovovými bodci mu zasadila několik ran do hlavy. Poškozený utrpěl ztrátové poranění hrotu nosu, frakturu dvou žeber, pohmožděniny, mnohočetné oděrky,“ popsal státní zástupce. Karla L. zachránil soused, který rozzuřené ženě vyrval paličku z ruky.

Peníze fuč

Důvodem konfliktu prý bylo, že muž měl probendit ženě sociální dávky. „On šel pro peníze a nedonesl vůbec nic. Dal je své bývalé přítelkyni, mě nechal bez prostředků,“ vzlykala Tamášová s tím, že se nejen hrozně rozčílila, ale také žárlila.

„Karla miluju, nemůžu bez něj být, neusnu bez něj. Vybrala jsem si ho, moc mě mrzí, co se stalo,“ plakala.

Napadený, se kterým jsou spolu dosud, se jí hlasitě zastával. „Nepřeju si, abyste ji soudili, je to moje partnerka,“ hlaholil. Žena, která se nikdy dříve nedostala do střetu se zákonem, uvedla, že měla dříve problémy s alkoholem. Po útoku paličkou nadýchala 2,7 promile.

Mírná dohoda

U soudu se od začátku kála, plakala tak, že jí musela předsedkyně senátu poskytnout erární kapesníček. Tamášová svoji vinu jednoznačně přiznala a uzavřela se státním zástupcem dohodu o vině a trestu. Pomohl  jí i postoj jejího druha k celému incidentu.

„Dohodli jsme se na trestu pod spodní hranicí zákonné trestní sazby, a to ve výměře 2,5 roku se zkušební dobou taktéž 2,5 roku,“ uvedl žalobce. Zdravotní pojišťovně musí žena uhradit necelých osm tisíc korun za ošetření zřízeného muže. Dohodu soud schválil.  

Stále spolu

Partner Tamášové se tak ani nedostal k tomu, aby u soudu vypovídal. Před jednací síní ale tvrdil, že partnerku bez prostředků nenechal. „Dal jsem jí tisícovku, za dalších pět set jsem přinesl alkohol a cigarety,“ líčil.

Po skončení procesu se do něj plačící žena na chodbě před jednací síní pustila. „Všechno je to kvůli tobě, odejdu, vrátím se k matce na Slovensko,“ vzlykala. Pak spolu svorně odešli a zakrátko už si v prodejně u centra Plzně kupovali alkohol…

Fotogalerie
4 fotografie