Bezdomovec pobýval pod mostem u sjezdu z dálnice D5 nedaleko plzeňského obchodního centra Olympia. Alkohol mu více než chutnal, hojně si jej dopřával. „V důsledku jeho nadměrného užívání se u něj rozvinula duševní porucha, která se projevovala i bludy,“ uvedla soudkyně Lenka Prýcová.

Bezdomovec tak nabyl přesvědčení, že se ho řidiči projíždějících aut snaží okrást. Chtěl je proto kameny a lahvemi zahnat. Jeho další pobyt na svobodě představuje riziko, soud mu proto uložil ochranné ústavní léčení. S tím muž souhlasil.

Házel šutry i lahve

Řidiči, jejichž vozy poškodil, na něj hned tak nezapomenou. „Ve směru jízdy od obce Losiná na obec Starý Plzenec házel na projíždějící vozidla kameny různých rozměrů a váhy. Trefil minimálně čtyři vozidla, další řidiče ohrozil,“ uvedla loni v červnu policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Policisté opilého bezdomovce zadrželi, nadýchal 1,55 promile. O několik měsíců později rozbil čelní sklo projíždějícího vozu prázdnou lahví. Řidič měl velké štěstí, vyvázl značně otřesený. Opilec skončil na psychiatrii, pobyt tam si teď prodlouží.

VIDEO: Zvláštní úkaz na Slovensku: Dálnicí se prohnala písečná bouře.

Video
Video se připravuje ...

Zvláštní úkaz na Slovensku: Dálnicí se prohnala písečná bouře. Polícia SR - Bratislavský kraj

Fotogalerie
9 fotografií