Týrání ženy mělo trvat od podzimu 2019 po sedm měsíců. „Obžalovaný ženu bil, několikrát jí udeřil pěstí do obličeje, zad a hlavy. Nadával jí, že nic nedokáže a je alkoholik. Jednou jí zkopal tak, že jí zlomil ruku. Vynucoval si také kontrolu nad jejím pohybem. Musela mu hlásit, kde je. Kontroloval jí také její mobilní telefon,“ řekla státní zástupkyně Marcela Šímová. 

Tomáš T. týrání ženy u soudu odmítl, připustil ale, že mezi ním a družkou docházelo ke konfliktům. „Někdy jsem jí při hádce uhodil a to i tak, že jí tekla krev z pusy,“ uvedl. Týrání ale odmítl.

Harmonické soužití?

Podle Lucie bylo soužití s tomášem Tomášem T. zpočátku harmonické. Po narození syna na podzim 2019 se vše mělo změnit.

Hodně pil alkohol, žárlil na mě, sprostě mi nadával a začal mě bít. Musela jsem mu hlásit, kam jdu. Kdybych třeba šla na kávu s matkou, zmlátil by mě,“ uvedla žena u soudu.

Až 8 let vězení

Znalkyně z oboru psychiatrie o Tomáši T., řekla, že denně pil alkohol. „Když měl ženu týrat, nacházel se ve středně těžké opilosti. Ví, co dělá, ale chování měl odbrzděné. Je závislý na alkoholu a je na místě, aby vykonával ambulantní protialkoholní léčbu,“ řekla znalkyně.

Za týrání osoby ve společné domácnosti hrozí Tomáši T. až osm let vězení. Soud pokračuje výslechy svědků.

Potřebujete pomoc?

Pokud jste obětí domácího násilí nebo víte o někom, kdo by jí mohl být, obraťte se na Linku obětem kriminality a domácího násilí na číslo 116 006,  Centrum krizové intervence 284 016 666 nebo nejbližší centrum sociálních služeb. Pro děti a mladistvé funguje na čísle 116 111 Linka bezpečí. Služby jsou poskytovány nonstop.

VIDEO: Opilý muž v Jičíně brutálně napadl nožem svou přítelkyni, ta skončila v kritickém stavu v nemocnici. 

Video
Video se připravuje ...

Opilý muž brutálně napadl nožem svou přítelkyni, ta skončila v kritickém stavu v nemocnici. Agresorovi hrozí až 10 let vězení. Policie ČR