Oldřich K. se k činu přiznal, nesouhlasil ale s navrhovaným tříletým pobytem za mřížemi. Nakonec vyfasoval za usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí pomoci a maření úředního rozhodnutí a vykázání o půl roku méně, ve věznici s ostrahou má strávit 2,5 roku. Pět let také nesmí řídit a na náhradě škody a nemajetkové újmy zaplatí 2,5 milionu korun.

Incident se odehrál loni v říjnu u obchodního centra na Doubravce. Muže s nákupními taškami Oldřich K. při couvání srazil. Chodec nárazem odlétl několik metrů za auto. Oldřich K. vyběhl z vozu, muže odtáhl na chodník a ujel. „Řekl, že jede pro sanitku,“ uvedl jeden ze svědků.

Pomoc ale nezavolal a policisté ho dopadli po několika dnech. Vše totiž zaznamenala průmyslová kamera. Zraněný po několika týdnech v nemocnici zemřel. „Zpanikařil jsem, omluvám se,“ kál se u soudu Oldřich K.

Před začátkem soudu se ale ani neozval pozůstalým po sraženém muži. „Od počátku vinu neuznával, nepodmíněný trest zcela odpovídá závažnosti spáchaných činů, opakovaně porušoval zákazy řízení,“ uvedl státní zástupce Jiří Růžička. Proti verdiktu se odvolal, rozsudek tak není pravomocný.

VIDEO: Nepochopitelné chování řidiče Oldřicha K. zachytila kamera.

Video
Video se připravuje ...

Řidič srazil chodce, bezhlavě ho odtáhl a od nehody poté ujel. Policie ČR

Fotogalerie
9 fotografií