Vražda z listopadu 2008 byla neobyčejně brutální. Zmlácená oběť s přeraženou nohou skončila přivázaná za pásek lanem za autem. To se pak rozjelo a usmýkaný nebožák zemřel na poúrazový šok spojený s otokem mozku. Z výčtu zranění mrazí.

„Utrpěl rozsáhlou ránu na temeni a v týlu hlavy s „obroušením“ kosti, rozsáhlé ztráty tkáně na bérci a nártu, zlomeniny čelisti, kapsovité odtržení kůže od svalstva na stehně,“ popsal státní zástupce Roman Šustáček.

Motivem zárlivost?

Od počátku vyšetřování byli ve hře expolicista Martin N. a vyhazovač z diskotéky Aleš Š. Motivem měla být žárlivost bývalého policisty. To uvedl u jednoho ze soudních jednání i svědek, který byl v době, kdy se vražda stala, příslušníkem policejní inspekce.

„Nevybavuji si jinou stopu než tu směrem k obžalovanému. Byl tam silný motiv mu (usmýkanému) ublížit, viděl se na diskotéce s dívkou obžalovaného,“ popsal svědek. Na těle mrtvého byly objeveny pachové stopy oběti. Expolicista to vysvětloval tím, že zavražděného na diskotéce zvedal ze země, když opilý upadl.

Svědectví po letech

„S jeho smrtí nemám nic společného,“ tvrdil od počátku Martin N.  Případ pro nedostatek důkazů  před 13 lety odložili, v roce 2018 se ale objevil nový, zpočátku utajený svědek. Ten tvrdil, že v osudnou noc míjel auto s obžalovanými, a vůz za sebou táhl tělo.

Jeho svědectví ale předloni plzeňský krajský soud označil za nevěrohodné a oba muže zprostil obžaloby. Vrchní soud v Praze poté verdikt zrušil a nařídil doplnit dokazování. Uvedl též, že není důvod novému svědkovi nevěřit. Případ se tak vrátil do Plzně, oba muži si teď vyslechli třináctileté tresty. Proti těm se ihned odvolali.

VIDEO: Expolicista s kumpánem u jednoho ze soudních jednání. To ještě byli ve vazbě.

Fotogalerie
5 fotografií