Dvojice spolu žila ve Znojmě a od prosince 2020 v ubytovně v brněnské ulici Cejl. Od začátku měl vztah do idylky hodně daleko. „Mário skončil na tři měsíce ve vazbě kvůli jejímu obvinění z domácího násilí, ale nic mu neprokázali. Jejich děcko skončilo v kojeneckém ústavu,“ vypověděl jeden ze svědků.

Svědkyně: Bili se navzájem

Drsné hádky mezi oběma partnery prý byly na denním pořádku. „Hádali jsme se, je pravda, že i já sama jsem ho provokovala. Já sama jsem taky grázl. Asi 14 dní předtím jsem ho píchla nožem do krku, ale nedošlo k vážnějšímu zranění. Jindy jsem ho kousla do nosu,“ uvedla obžalovaná.

Osudného dne čekal Mário na Michalu, až se vrátí z práce. Jenže jí ujel autobus a rázem byl oheň na střeše.

V hlavní roli žárlivost a alkohol

„Oba byli hrozně žárliví. Když pak přijela, vyčetl jí, že tam zůstala s mistrem,“ řekla soudu kamarádka Kristýna, která s Máriem při čekání na Michalu popíjela alkohol. „Dali jsme dohromady asi čtyři litry vína,“ uvedla. K alkoholovému dýchánku se přidala i Michala a později došlo k osudovému výstupu.

Podle obžaloby mladá žena zaútočila nožem a způsobila partnerovi smrtelná zranění. Přivolala policii, které tvrdila, že Mária někdo pobodal. Kriminalisté však brzy měli jasno.

Bez šance na přežití

„Toxikologický posudek konstatuje u zemřelého 1,63 promile alkoholu v krvi, U obžalované šlo v době činu o hodnotu 0,49 promile. Přítomnost drog nebyla prokázána,“ řekl soudce Roman Kafka.

„Poškozený neměl prakticky žádnou šanci na přežití s ohledem na nemožnost okamžitého stlačení krvácející tepny pod klíční kostí. Motivem byl okamžitý zlostný afekt plynoucí krátkodobě z aktuálního slovního a fyzického konfliktu s poškozeným, který dlouhodobě plynul z jejich patologického soužití,“ konstatoval soudce.

Krajský soud sáhl k desetiletému trestu při spodní hranici zákonné sazby za vraždu, Po odvolání Vrchní soud na konci loňského roku verdikt potvrdil. Ten tak nabyl právní moci.

Video: Doživotí pro mafiána za 5 vražd.

Video
Video se připravuje ...

Mafián dostal doživotí za pět vražd, mluvil sedm hodin a odvolal se. Reprofoto/TV JOJ