K brutální vraždě došlo v říjnu 2018 v Rokycanech. Žena seděla v autě na místě spolujezdce. Aliu přišel k autu, otevřel dveře a střelil ji do obličeje. Ve voze byl také jejch malý syn (5). Žena zemřela po 11 dnech.

Motivem činu byly partnerské neshody. Tragédii zachytily kamery. Aliu před soudy tvrdil, že výstřel padl náhodně a že neměl v plánu družku zabít.

Stěžoval si na justici

„Otevřel dveře u spolujezdce a po krátké hádce s Květoslavou D. vytáhl z vnitřní kapsy bundy nelegálně drženou zbraň a jedním výstřelem ženu zasáhl do hlavy,“ uvedl u soudu v Plzni zástupce Jakub Kibias.

Aliu kritizoval dokazování. Justice prý účelově vybírala a upřednostňovala důkazy, které svědčily v jeho neprospěch. „Vyšla rána, viděl jsem kouř. Vrátil jsem se zpět do svého auta a už si nic nepamatuji,“ líčil svou verzi události. Na partnerku žárlil, žila s jiným mužem. Proti rozsudku 16 let se ohradil.

Žalobce se nedovolal

Nejvyšší soud ale v rozhodnutí označil pachatelovu obhajobu za nevěrohodnou. Podle něj Aliu patrně čin plánoval a jednal s rozmyslem. „Tomu odpovídá skutečnost, že obviněný si nejprve musel opatřit informace o místě, kde se poškozená aktuálně nachází, ozbrojil se, jel najisto na místo činu a v rychlém sledu událostí na poškozenou vystřelil,“ naznačili v rozhodnutí soudci Nejvyššího soudu.

Plánovaná vražda by mohla znamenat přísnější trest, který ale Nejvyšší soud uložit nemohl – státní zastupitelství totiž nepodávalo dovolání.

VIDEO: Takhle policisté v červnu dopadli šíleného vraha v centru Prahy.

Video
Video se připravuje ...

Takhle policisté dopadli šíleného vraha v centru Prahy. 

Fotogalerie
18 fotografií