„Pozornosti policistů neuniklo chování řidiče, který přijel na benzínovou čerpací stanici, kde si koupil několik piv, usednul za volant a odjel směr místní část Lubina,“ popsala mluvčí policie Kateřina Kubzová.

Policisté muže vyzvali k zastavení, ten však nereagoval a pokračoval ještě asi kilometr, kde zastavil u jednoho z domů. Při kontrole hlídce ukázala dechová zkouška bezmála 3,80 promile alkoholu v dechu.

„Policisté muži zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Hlídce uvedl, že v odpoledních hodinách vypil asi čtyři piva a večer, kdy si myslel, že už není pod vlivem alkoholu, si zajel na benzínku koupit další láhve,“ dodala mluvčí.

Nepřišel, nadýchal ještě více!

Vzhledem k jeho podnapilosti si jej policisté předvolali na další den k podání vysvětlení. Muž se však na služebnu nedostavil a nezvedal ani telefon. Hlídka proto vyrazila za ním domů, kde jej nalezla opět v opojeném stavu.

„Tentokrát muž nadýchal přes šest promile alkoholu. Policisté následně jeho stav konzultovali se zdravotnickou záchrannou službou. Dotyčný nejevil známky zdravotních potíží, proto ho ponechali doma v péči jeho matky,“ uvedla Kubzová.

Když se řidič ve střízlivém stavu objevil na oddělení o pár dní později, strážci zákona mu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí nejen peněžitý trest nebo zákaz řízení, ale také až jeden rok za mřížemi.

VIDEO: Řidič kamionu nadýchal více než tři promile!

Video
Video se připravuje ...

Řidič kamionu nadýchal více jak tři promile alkoholu v dechu.