Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jak se slaví po Česku? Alkoholoví rekordmani vám vytřou zrak! Řidič i houbař s více jak 8 promile

  • Autor: kur - 
    31. 12. 2023
    12:23

    Ve světě alkoholu se objevují rekordmani, jejichž neuvěřitelné příběhy a naměřené promile nás doslova zvedají ze židle. Česko rozhodně není výjimkou. Ať už se jedná o proslulého traktoristu Milana Čurdu, který pod vlivem alkoholu sjel s fekálním vozem do příkopu nebo ostravského houbaře a další...

  • 1.Nejopilejší řidič v Česku: Přišel, nadýchal a zkolaboval

    Prvním přírůstkem do této smršti alkoholových rekordů se stal řidič z Pacova, který překonal všechny předchozí záznamy a nadýchal neuvěřitelných 8,39 promile alkoholu. Jeho setkání s policií vzalo vskutku nečekaný finiš, když se nakonec zhroutil a způsobil si akutní intoxikaci alkoholem.

    Muž za volantem Opelu ani nevyjel ze silnice, když ho policejní hlídka zahlédla, píše TN.cz. Při nasedání do auta bylo z dálky evidentní, že muž není ve stavu, kdy by mohl řídit automobil. Policisté ale nemohli uvěřit svým očím, když měřící přístroj ukázal hodnotu 8,39 promile. To je dokonce víc než naměřil nejslavnější „osmipromilový řidič“ Milan Čurda!

    Ilustrační fotografie Ilustrační fotografie | Policie ČR

  • 2.Nejopilejší žena v Česka: V krvi měla 8,6 promile alkoholu!

    Mezi českými opilými rekordmany mají i ženy svého zástupce, je jím žena z Uherskohradišťska. Lékaři neznámé rekordmance naměřili jen před pár dny tolik alkoholu v krvi, že by to skolilo kdejakého „hospodského štamgansta“. 

    Opilou ženu nalezli záchranáři v bezvědomí tváří na podlaze baru. Údajně vypila několik skleniček tvrdého alkoholu a sesunula se k zemi. Nikdo z přítomných nedokázal intoxikovanou ženu z jejího kómatu probudit. Není divu, protože po převezení nemocnice jí naměřili šokujících 8,6 promile alkoholu v těle.

    Ilustrační fotografie Ilustrační fotografie | Policie České republiky
  • 3.Šampion houbařských hladin: Ostravský mistr s 8,83 promile alkoholu

    Českým rekordmanem v nejvíce naměřených promile v krvi se stal ostravský houbař, který opilý při procházce v lese špatně došlápl a skončil v nemocnici. Zpočátku se lékařům přiznal, že si v tamních lesích dopřál „několik piv“.V nemocnici sice zjistil, že má zlomený kotník, nicméně nepočítal s tím, že po krevních odběrech se stane na poli alkoholu absolutním šampionem.

    Muž se nejdříve přiznal lékařům, že vypil pouze jeden a půl piva, jenže při odběru krve se ukázalo, že má v krvi neuvěřitelných 8,83 promile alkoholu, píše iRozhlas. Operaci kotníku museli lékaři odložit, kvůli nadměrnému množství alkoholu. Kupodivu se opilý houbař i ve svém opilém stavu dokázal orientovat a chodit po svých. Primářka tamního interního oddělení uvedla, že se za svoji třiatřicetiletou praxi se s ničím podobným nesetkala.

    Ilustrační fotografie Ilustrační fotografie | Policie ČR
  • 4.Legendární „přízrak“ českého alkoholismu Milan Čurda

    Za zmínku rozhodně stojí legendární traktorista Milan Čurda (†56), který byl před lety chycen policisty za volantem fekálního vozu, tehdy nadýchal omračujících osm promile alkoholu. Oblíbený řidič žigulíku bohužel začátkem letošního roku zemřel.

    Do povědomí veřejnosti se dostal v roce 2005, kvůli bizarnímu případu, když ho policie zadržela nalitého za volantem fekálního vozu. Jeho alkoholový výkon dosáhl v době zadržení neuvěřitelných osmi promile. Tato událost se ihned stala legendární, a po ztrátě řidičského průkazu se Milan přestěhoval do Tuhani na Semilsku. Ten dokonce začal vyrábět svůj vlastní alkoholový nápoj s názvem „Čurdovo pivo“. 

    Video Zemřel alkoholik-rekordman Milan Čurda: Chytili ho s 8 promile - CVC
    Video se připravuje ...
  • 5.Evropská alkoholová extraliga: Polský rekordman s 13,74 promile alkoholu v krvi!

    Za hranicemi České republiky nezůstává alkoholová scéna pozadu. V Polsku se nedávno objevil muž s impozantními 13,74 promile alkoholu v krvi, což, jak se překvapivě ukázalo, že není ani rekord. Lékaři byli v šoku, když po vystřízlivění muž začal normálně fungovat!

    Opravdovým rekordmanem se stal v roce 1995 traktorista Tadeusz S., který způsobil dopravní nehodu u Poznaně a měl dokonce 14,8 promile, informují Novinky.cz. Nemocnice tehdy považovala číslo za nereálné, ale opakované testy potvrdily Polákovu neuvěřitelnou ethanolovou odolnost. Tadeusz S. bohužel o dva měsíce později zemřel na následky zranění z této nehody.

    Ilustrační fotografie Ilustrační fotografie | Blesk – Jiří Čada, ilustrační

MADONNA ( 2. ledna 2024 23:54 )

Jak se může takhle někdo ožrat, nechápu....

XYZ3 ( 31. prosince 2023 13:42 )

Dobrej oddíl 🙂, jinak je štamgast a ne štamganst

Zobrazit celou diskusi