Vyhořeli a přišli o všechno, co doma měli. Přitom to začalo docela nevinně. „Manželka Hana (46) byla v práci, odstrojoval jsem vánoční stromek. Na zem mi spadla baňka, kterou ihned sežral náš pes, začal se dusit a já s ním vyrazil k veterináři,“ říká Libor Dobrý.

Fenku německého ovčáka Gissel (10) zachránil, ale než se vrátil, shořela mu 17. ledna celá novostavba. „Od svíčky se vzňal stromeček, chytilo to tu celé, během 20 minut jsme byli bezdomovci,“ popisuje neštěstí s odstupem dvou měsíců.

Dům šel k zemi

Právě nyní musel nechat domek zbourat. „Totální demolice, žádná jiná možnost nebyla možná. Nic jsme nezachránili. Střechu, zdi, okna, nic. Musíme jít až na základovou desku a začít stavět nanovo,“ ukazuje na bourající stroj.

Video
Video se připravuje ...

Dům manželů Dobrých z Dolních Marklovic se po ničivém požáru bohužel musel strhnout. 

Demolice potrvá několik dnů. Bude ještě na parcele nutné roztřídit odpad, a potom se může začít stavět – na stejném místě. „Přišli jsme o domov, postavíme ale nový. Jsme tu spokojení. Okolo skvělí sousedé a všude lidé, kteří pomáhají v našem neštěstí. Všem moc děkuji,“ vzkázal Libor Dobrý, který zatím s manželkou žije v pronajatém bytě.

Naděje nikdy neumírá

„Stržení domu, v němž jsme bydleli sedm let, je pro nás velmi smutná, ale zároveň důležitá událost. Představuje další a větší krok v našem úsilí obnovit náš domov,“ říká. Rodina bude muset zařídit všecho od nuly. Spoelčně s domem shořelo veškeré vybavení i osobní věci. Manželčina kolegyně se rozhodla pomoci a vyhlásila pro rodinu sbírku ZDE

Fotogalerie
22 fotografií