Svět je v šoku. Zjistilo se totiž, že portrét zesnulé královny Alžběty II. (†96) s jejími vnoučaty a pravnoučaty, který rovněž pořídila princezna Catherine, byl také špatně upraven ve Photoshopu! Snímek pořízený v Balmoralu v srpnu 2022 ukazuje národem i světem oblíbenou panovnici, jak pózuje s nejmladšími členy královské rodiny. Buckinghamský palác tuto fotku vydal 21. dubna loňského roku u příležitosti královniných nedožitých 97. narozenin.

Globální obrazová agentura Getty Images nyní říká, že tento snímek, který tehdy vzal všechny za srdce, si prošel celou řadou „digitálních vylepšení u zdroje“. Na záběru je hned několik nesrovnalostí, mezi které patří například neodpovídající linie tartanové sukně zesnulé královny, opakovaný vzor šatů princezničky Charlotte (8), zdublované vlásky prince Louise (5), záhadně přerušený kabel či řada nepřesností na zelené pohovce Chesterfield, kde mnozí sedí.

Video
Video se připravuje ...

Vnoučata královny drží stráž u rakve babičky Alžběty II. Reuters

O množství úprav na roztomilém snímku poprvé informoval už během loňského roku technický generální ředitel Christopher Bouzy, který uvedl, že je přesvědčený o řadě chyb při editaci Photoshopem. Všechny, nebo alespoň ty nejvýraznější nedostatky jsme pro vás v galerii vyznačili červenými kolečky, takže si je můžete detailně prohlédnout – a jistě nám dáte za pravdu, že je mnoho z nich do očí bijících. Celek pak působí jako pořádná fušeřina.

Jenže ruku na srdce, kdo někdy needitoval své vlastní fotky? Navíc focení s dětmi, které jsou jako pytel blech, je také celkem oříšek. A není nic jednoduššího než vybrat ty nejlepší a spojit je v jeden výsledný snímek. Akorát by to chtělo více pečlivosti – tím spíše, když jsou pak tyto záběry pod drobnohledem široké veřejnosti.

Fotogalerie
45 fotografií