Kensingtonský palác se potýká s rostoucími pochybnostmi ohledně pravosti nedávno zveřejněné roztomilé fotografie princezny Kate a jejích dětí, prince George(10), princezny Charlotte (8) a prince Louise (5). Tento snímek, který měl být příkladem rodinné pohody a lásky, se rychle obrátil proti královské rodině. Na povrch se dostávají tvrzení o masivních digitálních úpravách snímku.

Fotografie, publikovaná k oslavě Dne matek (pozn.red. – v Británii se slaví 10. března), způsobila na internetu rozruch, když si pozorní fanoušci všimli řady nesrovnalostí, které naznačují, že obrázek byl photoshopovými mágy extrémně upraven. A to takovým způsobem, až to prostého člověka uráží. Na snímku chybí princezně svatební prsten, jedna z jejích rukou je rozmazaná, zatímco rukáv svetru princezny Charlotte se zdá, jako by prostě zmizel a její sukně je rozmlžená. Další zarážející detaily zahrnují nesrovnalosti ve zvláštním obrysu celého snímku či v nesedícím zipu na oblečení princezny Kate.

Velké zpravodajské agentury se rozhodly fotografii stáhnout ze svých služeb s odůvodněním, že důkazy naznačují digitální úpravy ze strany Kensingtonského paláce. Vydaly takzvané „kill notice“, což je standardní postup v případě, že se objeví podezření z manipulace se snímkem.

Královská rodina na tato obvinění ze začátku nereagovala, což jejich fanoušky ještě více pobouřilo a vedlo pouze k dalším spekulacím o tom, co se ve skutečnosti za zdmi paláce děje. Zůstálo otázkou, jak se královská rodina vypořádá s touto novou rostoucí vlnou nedůvěry a zda se jim podaří obnovit ztracenou přízeň svých poddaných.

V okamžiku, kdy už bylo ticho ze strany paláce nesnesitelné, se přece jen princezna Kate ozvala a přiznala sama sobě autorství nepovedených úprav! „Jako mnoho amatérských fotografů občas experimentuji s úpravami. Chtěla jsem se omluvit za zmatek, který způsobila rodinná fotografie, kterou jsme včera sdíleli. Doufám, že všichni slavící měli šťastný Den matek,“ uvedla.

Video
Video se připravuje ...

Přelomový příběh vrcholí: Uzavírá ho smrt i láska. Netflix, idh

Tento incident vrhá stín pochybností nejen na autentičnost sdíleného rodinného momentu, ale také na transparentnost a pravdivost, s kterou se královská rodina veřejnosti prezentuje. V době, kdy se společnost snaží bojovat proti šíření falešných informací a podporovat autentičnost, se tento případ jeví jako velký krok zpět.

Fotogalerie
66 fotografií