Rusovlasý princ žaloval vydavatele DailyMailu kvůli článku z roku 2022, který tvrdil, že nabídl zaplacení policejní ochrany své rodiny až po zahájení samostatného soudního sporu s britskou vládou. Princ Harry však zcela nečekaně svou žalobu stáhl! Došlo k tomu jen krátce před vypršením termínu pro podání důkazů.

Harryho právníci měli už jen několik hodin na odevzdání seznamu důkazů, které chtěli - či spíše měli - v případu předložit. Během přelíčení by se ale tyto dokumenty dostaly na veřejnost, detailně by se probíraly... a podle DailyMailu by se tak mohlo ukázat, že se Harry snažil uvést veřejnost v omyl. Řečeno jednoduše - že lhal.

Místo odevzdání seznamu dokumentů proto právníci oznámili, že v případu nebudou dál pokračovat. Harrymu přitom stažením žaloby vyvstaly poměrně vysoké náklady. Vydavateli novin musí zaplatit 250 tisíc liber (7,2 milionu korun) a na zhruba dvojnásobek ho přijde odměna pro právníky. Celkem tedy Harryho, jenž se aktuálně pyšní cenou „žijící legendy letectví“, kterou teď převzal z rukou herce Johna Travolty (69), bude stát soudní spor zhruba 750 tisíc liber (21,7 milionu korun).

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Listování »ubrečenými« memoáry prince Harryho pdc, blp, Červený Chebotareva

Jeho mluvčí však v reakci na to podle deníku PageSix uvedl: „Náklady v případu je třeba určit a je předčasné o nich spekulovat.“ A oficiální důvod toho, proč se mladší bratr prince Williama (41) rozhodl ukončit soudní tahanice? Kvůli své manželce Meghan Markleové (42) a dětem Archiemu (4) a dceři Lilibet (2). „Jeho pozornost se zaměřuje spíše než na tato soudní řízení na bezpečnost jeho rodiny,“ vysvětlili princovi zástupci. Což je argument, proti kterému se už nejspíš nedá nic namítnout...

Fotogalerie
64 fotografií