„Šofér nejdříve starší ženu vyhazoval z autobusu, a když si ho chtěla přes dveře vyfotit, aby si na něj mohla stěžovat, vynadal jí do sv*ní. Pak ji bil násadou od smetáku, strkal do ní a vyrazil jí z ruky telefon. Stará paní byla v šoku, co se děje, dcera byla v šoku a bála se, skoro brečela,“ líčila svědkyně.

Ta vezla linkou děti do školy. „Začaly jsme jezdit jinou trasou. Bojí se ho. Nejenže byl agresivní, ale celou dobu při řízení držel u ucha mobil a jel naprosto příšerně,“ dodala s tím, že hned poslala na dopravce stížnost s popisem celé otřesné situace.

Školáci raději nenastoupili

Druhá svědkyně paní Tereza pak venku uklidňovala napadenou ženu. „Zrovna jsme šly s kamarádkou kolem a viděly jsme to,“ sdělila. Další cestující vykládala paní Simoně, že řidič byl arogantní už na zastávce v Trojanovicích, kde čekali rodiče, kteří doprovázeli k autobusu školáky. I ti prý z něho měli takový strach, že nenastoupili.

„Agresor se po incidentu vydal nepochopitelně směrem k nám dozadu autobusu, tak jsem mu zastoupila cestu a vyjela jsem po něm, jestli je normální, tak se chovat. Řval po mně, že se na to může vys*at, že jsme ho*ada a ať si to odřídíme sami. Pak sedl za volant a hrozným stylem jízdy pokračoval dál,“ doplnila paní Simona.

Bouchly mu saze

„Náš řidič byl vystaven silné stresové situaci zaviněné počasím, dopravní kalamitou a také chováním některých cestujících. V daný okamžik se zachoval neadekvátně a v rozporu s vnitřními předpisy a standardy naší společnosti. Ihned jsme ho z linky stáhli a je s ním vedeno rozvázání pracovního poměru,“ uvedl mluvčí společnosti Z Group bus Miroslav Slaný a dodal:

V den incidentu byla situace na silnicích takřka kalamitní, konečné zastávky byly uzavřené. Na všech spojích vznikala výrazná zpoždění, a i to velkou měrou přispělo k psychickému přetížení našich řidičů. Cestující na řidiče křičeli, uráželi ho. Lidsky to může být možná částečně pochopitelné, prostě mu »bouchly saze«. Téměř všichni jsme viděli film Volný pád s Michaelem Douglasem... Ani tyto okolnosti však samozřejmě neospravedlňují chování našeho zaměstnance, který má být profesionálem.“

Film Volný pád z roku 1992 vypráví příběh Williama Fostera, který uvízne v dopravní zácpě a situace se stane poslední kapkou k psychickému zhroucení. Vystoupí z auta a odstraňuje z cesty všechno, co mu brání v dosažení cíle.

VIDEO: Feťák v rauši se rozhodl v Ostravě uklidit autobus. Řidič musel zavolat policii.

Video
Video se připravuje ...

Feťák v rauši se rozhodl v Ostravě uklidit autobus. Řidič musel zavolat policii. MP Ostrava

Fotogalerie
4 fotografie