Je libo na snídani omeletu se šunkou či špenátem nebo celozrnnou tortillu? Ze sladkého banánové lívance či špaldové palačinky? Vše bude na právě renovovaném oddělení šestinedělí k mání. „Napříč nemocnicemi v Česku je to novinka,“ podotkl nemocniční šéfkuchař Miroslav Staněk (48).

Staněk si pro mámy vyhradí ráno vždy hodinku. „Mohou si u mě objednat z teplého snídaňového menu. Po celý den pak bude k dispozici studený bufet se saláty, zdravými pomazánkami či celozrnným pečivem,“ popsal šéfkuchař.

Otevřou do konce roku

S nápadem přišla vedoucí stravování Pavlína Vránová. „Pro maminky je porod obrovskou životní změnou, jak fyzicky, tak psychicky. Chtěli jsme, aby načerpaly co nejdříve síly a připravily se na přechod do domácího prostředí. Chceme, aby se cítily komfortně i po stravovací stránce,“ řekla.

Na novinky v havířovské porodnici se přišla podívat i herečka Kristýna Leichtová, která s nemocnicí spolupracuje v rámci kampaní za práva dětí. „Moc se mi to líbí,“ usmála se. Oddělení šestinedělí i s novým snídaňovým menu chce špitál otevřít maminkám nejpozději do konce roku.

VIDEO: Primář Slezské Nemocnice v Opavě Matúš Peteja vyoperaoval z žaludky dívky (11) skoro čtvrt kilo vlasů, které snědla

Video
Video se připravuje ...

Primář Slezské Nemocnice v Opavě Matúš Peteja vyoperaoval z žaludky dívky (11) skoro čtvrt kilo vlasů, které snědla Karel Janeček

Fotogalerie
7 fotografií