Nárožný byl krajským soudem původně odsouzen na 25 let. S tím nebyla spokojena ani jedna strana. „Pan obžalovaný spáchal čin s mimořádnou společenskou nebezpečností,“ řekl žalobce Vít Legerský. Vrchní soud v Olomouci pak muži zpřísnil trest na doživotí. Nárožnému nepomohlo dovolání k Nejvyššímu soudu ani ústavní stížnost.

Všechna soudní stání byla natahována neustálými stížnostmi a námitkami od Nárožného a kauza se natáhla na neuvěřitelných 14 let. Jak se dalo čekat, stále není konec.

Videokonference se mu nelíbila

Letos na jaře Pavel Nárožný podal žádost o obnovu procesu, které bylo vyhověno. První listopadový den se konalo první jednání opět na Krajském soudě v Ostravě, a to formou videokonference. Nárožný se připojil z věznice na Mírově a hned vznesl námitky.

Video
Video se připravuje ...

U Krajského soudu v Ostravě opět začal proces s odsouzený dvojnásobný vrahem Pavlem Nárožným. Michal Charbulák

„Nechápu, proč nejsem v síni přítomen osobně. Ta videokonference mě i vás redukuje na pár megapixelů. Já vás, pane předsedo, nepoznávám, vidím jen nějakého pána v černém plášti. Takto bude přeneseno jen 7 % sdělení, zbylých 93 % je znehodnoceno,“ řekl soudci Lukáši Delongovi.

Pořád mi lžete, obořil se

Nárožný si vzal na paškál i přísedící soudního senátu s tím, že o něm nemohou rozhodovat občané, ale jen soudci. V další námitce se obořil na soud jako takový.

„Neustále mi někdo lže. Osmkrát jsem žádal o nahlížení do spisu, nulakrát to bylo povoleno. Bylo mi sděleno, že žádná taková žádost nebyla evidována,“ stěžoval si odsouzený vrah. V poslední námitce si stěžoval, že nebylo vyhověno jeho žádosti o bezplatnou obhajobu.

Předseda senátu Delong ho trpělivě vyslechl a jednání odročil na neurčito, kdy už bude Pavel Nárožný osobně přítomen. Jednání se neuskuteční dříve než za dva měsíce.

Všude krev, těla nikde

Ke zločinu došlo v roce 2009 v domě Nárožného otce v Přerově. Muž podle pravomocného rozsudku vyřadil hlavní jistič před domem, načež se jeho otec šel podívat, co se děje. Syn ho brutálně napadl tupým předmětem ranami do hlavy. Poté stejně naložil i s tátovou manželkou, která přišla na pomoc. „Útok neměli šanci přežít,“ uvedl znalec po analýze stop.

Těla Nárožný odvezl autem svého otce neznámo kam. Dodnes se nenašla. Motivem měl být zálusk na dům, otec chtěl prý syna kvůli sporům vydědit. Nárožnému zlomil vaz plán zavraždit i svou tetu, která dům dostala do správy. Doživotí tak zahrnuje i trest 13 let, který za to dostal.

Fotogalerie
8 fotografií