„Z kolegů stěhováků to nikdo moc dělat nechce, takže většinou volají mně. Už jsem si zvykl. Za dva roky jsem jen na Karvinsku a Ostravsku vyklízel okolo stovky takových chuťovek. Poslední dobou jich přibývá,“ řekl Štula.

Pro něj byla nejhorším zážitkem »tři plus jednička«, kde nájemníkem nashromážděný humus sahal až nad kolena. „Odvezli jsme odtud přes tisíc pytlů odpadu. Ten člověk prý nebyl šest let s košem,“ dodal.

Problémoví nájemníci

Ve všech případech se jedná o nájemníky, kteří se museli vystěhovat. Buď neplatili nájem nebo obtěžovali sousedy zápachem. Muž se s nimi nepotkává, ale co to bylo za lidi, usuzuje z obsahu změti věcí a něco prozradí sousedé.

„Nalezené jehly svědčí o narkomanech, fotky a hračky o rodině s dětmi, někdy se jedná o psychicky nemocného či starého člověka, kterému asi nikdo nepomáhal. Někteří z těchto nájemníků, žijících v bordelu, prý chodili i do práce,“ zmínil Štula.

Urny a mrtví mazlíčci

Odporné hromady svinčíku tvoří většinou obaly a zbytky od jídla prorostlé plísní, v nichž se hemží štěnice, švábi, housenky a další havěť, obvykle se tam válí i spousta upomínek od půjček. Mezitím vším špinavé oblečení, mrtvá zvířata, jako třeba krysy nebo zřejmě hladem uhynulí mazlíčci.

„Také docela často objevíme urny. Dotyční se prostě neobtěžují své blízké někde uložit,“ řekl muž.

Nejdříve deratizátoři

Než se firma Přemysla Štuly pustí do vyklízení, volá deratizátory. „Pořádně celý byt vystříkají a týden se nechá tak. Někdy je to nutné udělat i dvakrát. Pak teprve nastupujeme,“ poznamenal.

Občas mu pomáhá jeho přítelkyně. „Jak vypadá záchod u takových nájemníků, si ani nepřejte vidět. Po takovém úklidu přijde člověk domů mastný, ulepený a hodinu musí sedět ve vaně, aby ze sebe smyl i zápach,“ zakončila.

VIDEO: Uklízení je zábava: Říká žena, která se stala milionářkou kvůli uklízení cizích domů zdarma  .

Video
Video se připravuje ...

Uklízení je zábava: Říká žena, která se stala milionářkou kvůli uklízení cizích domů zdarma Instagram

Fotogalerie
14 fotografií