Červený švihák ze 70.let minulého století, kterého si poškozená rodina cenila na půl milionu korun, zmizel z garáže v karvinském bytovém domě. S ním i další věci celkem za 40 tisíc korun.

„Například brusle, zahradnické nářadí, autosedačky či starožitný dřevěný koník pro děti, který si majitelka cenila na zhruba 10 tisíc korun,“ popsala policejní mluvčí Daniela Vlčková.

Zprvu chmury, poté radost

Majitelku Terezu krádež zdrtila, kromě toho, že vše oznámila na policii, zkusila i sílu sociálních sítí. „Posledních pár dní pro mě bylo opravdu náročných. Krádež »Erka« mě velmi zasáhla. Nic jsem nevzdávala, naopak jsem věřila, že se najde,“ napsala pro Blesk.cz.

Počátkem června policie vůz našla. „Byly sice již provedeny změny na identifikaci vozidla a odstraněny registrační značky, ale prokazatelně se jednalo o auto poškozené ženy, takže jí může být vráceno,“ dodala policistka Vlčková.

Zájem ji zaskočil

Policie pokračuje ve vyšetřování a snaží se zúžit možný okruh pachatelů, kteří mají krádež na svědomí. Jim i lidem z internetu vděčná Tereza děkuje.

„Zájem a sdílení na internetu mne překvapil. Je vidět, že Škoda 110R je opravdu legendární české auto a lidé chtěli pomoci. Karvinským policistům děkuji za skvělý přístup a perfektní práci při pátrání po chloubě rodiny,“ uvedla majitelka.

VIDEO: Ladislav Samohýl ze Zlína má unikátní sbírku automobilových veteránů.

Video
Video se připravuje ...

Ladislav Samohýl ze Zlína vystavuje v brněnské Olympii část své historické sbírky automobilových veteránů. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
3 fotografie