Auto bylo vykradeno ve Varšavské ulici v průběhu rána a dopoledne dne 11. června 2023. „Pachatelé poškodili zámek předních dveří zaparkované Hondy a vnikli dovnitř. Z útrob vozu si pak odnesli především zdravotnický materiál v celkové částce přesahující sedm set tisíc korun,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybnaský. Mělo jít o přenosný rentgen značky Mex, zářič značky Poscom, podkovářské vybavení a také léky používající se k léčení zvířat nebo opiáty a chemikálie k jejich eutanázii.

Video
Video se připravuje ...

Policisté zadrželi muže, kteří vykradli auto na Vinohradech Policie ČR

Policisté zajistili a vyhodnotili kamerové záznamy, na nichž byla vidět dvojice mužů. „Oba měli z místa události odjet červenou nebo cihlovou Škodou Fabia III,“ dodal mluvčí s tím, že po mužích pátrají. 

O několik dní později pak zveřejnil výsledky pátrání: „Prověřováním celého případu policisté z místního oddělení Vinohrady zajistili a vyhodnotili velké množství kamerových záznamů, které je přivedly na stopu podezřelé dvojice. Její zadržení pak proběhlo pět dní po krádeži na různých místech metropole,“ uvedl mluvčí.

Jednoho z podezřelých „sebrali“ policisté při silniční kontrole, v jeho autě pak našli spoustu věcí, které by mohly pocházet z trestné činnosti. „Kontrolovaný muž nezapíral, k vloupání do vozidla ve Varšavské ulici se přiznal a dobrovolně všechny odcizené věci v hodnotě sedmi set tisíc korun včetně léčiv, chemikálií a rentgenu kriminalistům vydal,“ dodal mluvčí. 

Dvojice je stíhána na svobodě a bude řešena ve zkráceném přípravném řízení pro trestný čin krádež, za což jim v případě odsouzení hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Fotogalerie
6 fotografií