Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Honila ho mlsná, tak kradl! Opilý mladík se vloupal do zmrzlinového stánku

Autor: daw - 
10. května 2023
14:08

V sobotu 29. dubna krátce po půlnoci vyjížděly policejní hlídky ke zmrzlinovému stánku, kde bylo oznámeno vloupání neznámým pachatelem. Na místě policisté zadrželi za pomocí namířené střelné zbraně, hmatů a chvatů podezřelého muže. Incident se odehrál ve hradecké městské části Třebeš. 

Čtyřiadvacetiletý muž byl následně podroben dechové zkoušce s výsledkem necelé jedné promile alkoholu. Poté, co zadrženého vyšetřil lékař z protialkoholní záchytné stanice, byl mladík umístěn do policejní cely. 

Podle policejního zjištění muž dorazil ke stánku na nákupním vozíku, který užil jako koloběžku a nalezl jej po cestě z restaurace u fakultní nemocnice, kde předtím holdoval alkoholu. 

Video  Opilý mladík se snažil vyloupit zmrzlinový stánek  - PČR
Video se připravuje ...

 ,,Mladík po vypití několika piv prý dostal chuť na něco sladkého a když uviděl zmrzlinový stánek, nedokázal odolat," sdělil stanici FTV Prima majitel stánku, který na místo dorazil, jakmile byl muž zadržen policií. 

Po ohledání místa činu policie zjistila, že výtržník zamaskoval venkovní bezpečnostní kameru a poté ji vytrhl ze zdi. Za použití násilí překonal elektrickou roletu, kterou stáhl a poté vytrhl.

Opilý mladík majiteli stánku způsobil i další škody. Například vykopl křídlo uzamčené dřevěné okenice, čímž poškodil interiér stánku - vybavení, potřeby a suroviny pro výrobu zmrzliny. Čokoládou, kterou nalezl, se rozhodl využít k pomazání ostatních třech bezpečnostních kamer uvnitř stánku. A aby neodešel úplně s prázdnou, odcizil na místě dvě stě korun a k tomu si na cestu přibalil zmrzlinové kornoutky. 

Majiteli stánku po tomto nočním řádění vznikla škoda přesahující částku 50 tisíc korun. Muž v případě prokázání viny za spáchání trestného činu krádeže a poškození cizí věci může ve vězení strávit až dva roky. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání