Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Skutečné životy: Hajný z Krkonošských Večerníčků byl nevěrný manželce: Zdeněk Řehoř měl románek se slavnou herečkou

Autor: mc - 
14. června 2023
11:56

Zdenka Řehoře nejvíc lidí zná jako tatínka ze seriálu Taková normální rodinka nebo hajného z večerníčků Krkonošské pohádky. Řehoř byl tajnůstkář a o jeho soukromém životě se dlouhé roky vědělo jen to nejnutnější - měl dvě manželky a adoptovanou dceru. A až dlouho po jeho smrti na světlo světa vyplula informace o jeho nevěře se známou herečkou!

Zdeněk Řehoř se narodil v Jičíně, městě pohádek. Byl nejmladším ze sedmi dětí bohatého majitele obchodního domu. Prožil šťastné dětství a zprvu se chtěl stát učitelem. Když mu ale zemřel otec a s matkou a sourozenci se musel přestěhovat do Prahy, jeho zájem se zcela změnil. Metropole mu nabídla celou řadu kulturního vyžití, kterého se toužil stát součástí. A tak se dostal do studií k Lole Skrbkové, člence Burianova divadla D34, kde rovněž začal dělat statistu.

Postupně se vypracoval a prošel celou řadou známých divadel až zakotvil v Divadle na Vinohradech. Díky svému výraznému hereckému projevu ztvárnil v Shakespearově Hamletovi Polonia nebo Brdečkova Limonádového Joa a celou řadu dalších rolí.

Soukromí si bedlivě střežil a jak říkala i jeho kolegyně Antonie Hegerlíková, nekoloval o něm žádný drb. Tedy až do doby, kdy jeho jiná herecká kolegyně nevydala svou autobiografii...

Řehoř byl dvakrát ženatý; poprvé s Věrou Krpálkovou jim to vydrželo pouhé dva roky, podruhé měl větší štěstí. S Janou Semrádovou zůstal do konce života, jak se ale později ukázalo, věrný jí nebyl. Románek si prý prožil s herečkou

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.