Po výbuchu se do areálu továrny sjely všechny záchranné složky. Evakuace nebyla nutná a žádné chemické látky neunikaly. Na zemi však zůstal ležet těžce raněný muž.

„Byl při vědomí, lékař však u něj zjistil mnohočetná vážná poranění - hlavy, hrudníku, zad, horní a dolní končetiny, stejně jako známky poleptání,“ popsal mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Sanitka dočasně odstavena

Než byl muž převezen do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, byl uveden do umělého spánku. Samotný převoz nebyl pro záchranáře jednoduchý. „Sanitní vozidlo muselo být po zásahu odstaveno z dalšího provozu k dekontaminaci,“ uvedl záchranář Humpl.       

Video
Video se připravuje ...

V ostravské chemičce došlo k výbuchu. Zranil se jeden člověk. Eva Šulcová

Muž nadále bojuje o život. „Pacient je ve velmi vážném stavu,“ potvrdila mluvčí Petra Petlachová.

Chemička: Co je vám do toho?

Blesk.cz zajímalo, zda nešťastný muž prováděl nějaký pracovní úkon či šlo o náhodu a on byl jen v nesprávný čas na nesprávném místě. „Nešlo o našeho pracovníka. Co je vám vůbec do toho?“ řekl za BorsodChem kontakt pro média Aleš Hanslík.

Jak se vše seběhlo, nyní vyšetřuje policie společně s hasiči. „Kriminalisté v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti,“ sdělila policejní mluvčí Eva Michalíková.

Fotogalerie
7 fotografií